Dan akademije – dekanova poruka

Drage studentice, dragi studenti, poštovane kolegice, poštovani kolege, drage zaposlenice, dragi zaposlenici,

Svima vam čestitam Dan Muzičke akademije.

12. siječnja 2021. naš dan prvi put nećemo obilježiti nizom događanja u zgradi. Iz poznatih razloga neće biti svečane sjednice niti koncerata Zagrebačkih solista i Zagrebačke filharmonije s kojima već godinama ovom prigodom u siječnju nastupaju naši studenti i profesori. Također su morali biti otkazani mnogi koncertni termini naših ciklusa a nastavu i nadalje izvodimo kombiniranim načinom rada u zgradi te na daljinu.

Nakon razornog potresa koji je pogodio područje Petrinje i u kojem su – uz stradanja svih koji tamo žive – na različite načine trpjeli i nadalje trpe i naši studenti, ovoga časa nemamo mnogo razloga za slavlje.

S druge strane, 2021 godina – u kojoj ćemo obilježiti stotu obljetnicu osnivanja Muzičke akademije – može biti samo bolja od prethodne a učinit ćemo sve da bude još i bolja od toga. Projekte koji se nisu mogli održati ostvariti ćemo u odloženim terminima čim se za to steknu uvjeti a one planirane za idućih nekoliko mjeseci s pripremama koje su već u tijeku nastojat ćemo održati u planiranim terminima.

Dan otvorenih vrata održat ćemo 23. siječnja 2021. na daljinu a dio materijala koje pripremamo za tu prigodu je i kratki video pregled s izborom iz naših događanja u protekloj kalendarskoj godini za koje smo imali dostupne zapise. Možete ga pogledati na poveznici

Nadam se kako će vam taj kratki pregled dijela naših zajedničkih ostvarenja iz proteklog razdoblja – između ostalog izrazito nepogodnog i za izvođačke umjetnosti – ipak malo uljepšati današnji dan.

Srdačno vas pozdravlja,

Vaš dekan

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube