Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

GOSTOVANJE / Beethoven Forever

08-11-2020 @ 20:00

30KN

Muzička akademija i Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu slave 250. obljetnicu rođenja Beethovena koncertom Beethoven Forever! Simfonijski orkestar Muzičke akademije izvest će Uvertiru Egmont, op. 84 te Drugi koncert za klavir i orkestar u B-duru, op. 19 u kojem će solist biti Karlo Wolf. Izvedbom će ravnati Stjepan Vuger.

Prodaja ulaznica na blagajni Kazališta. Cijena ulaznice 30 kn. Rezervacije: 042 200 250/ blagajna@hnkvz.hr.

Live stream koncerta bit će dostupan na poveznici.

Stjepan Vuger rođen je 1988. godine u Zagrebu gdje završava XV. prirodoslovno-matematičku gimnaziju i srednju glazbenu školu u GU Elly Bašić. Diplomski studij klasične harmonike u razredu Boruta Zagoranskog i preddiplomski studij glazbene pedagogije na Odjelu za glazbu (danas Muzička akademija) Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli završava 2012. godine. Kao stipendist programa Erasmus+ akademsku godinu 2011./2012. pohađao je na Muzičkoj akademiji u Gdanjsku, u razredu Krzysztofa Olczaka i Pawela Zaganczyka. Kao solist i član komornih sastava sudjelovao je na domaćim i međunarodnim natjecanjima te ostvario zapažene rezultate (2. mjesto – 18. mlawski festival harmonikaške glazbe, Mlawa, Poljska; 1. mjesto – 4. međunarodno natjecanje Fisa… Armonie, Trst, Italija; 2. mjesto (kategorija dua) – 49. međunarodno natjecanje harmonikaša u Klingenthalu, Njemačka).
Usavršavao se na seminarima kod značajnih harmonikaških pedagoga (F. Lips, Rusija; E. Moser, Njemačka; V. Semjonov, Rusija; R. Sviackevicius, Litva; M. Kern, Njemačka; J. Đorđević, Austrija). Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Puli i Dekanove nagrade Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Akademske godine 2014./2015. upisuje studij dirigiranja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Mladena Tarbuka. Dirigentski debi ostvario je sa Zagrebačkom filharmonijom u siječnju 2017. godine.

Od siječnja 2013. godine radi kao nastavnik harmonike na GU Elly Bašić. Od rujna 2013. godine dirigent je Akademskoga harmonikaškog orkestra Ivan Goran Kovačić, a od rujna 2019. asistent dirigenta Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić i vanjski suradnik na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Kao dirigent surađivao je sa Zagrebačkom filharmonijom, Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu, Istarskim narodnim kazalištem u Puli te Muzičkom akademijom u Puli, Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, a kao harmonikaš sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a i Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu. Član je ansambla Harlequin Art Collective.

Karlo Wolf rođen je 1997. godine u Zagrebu. Osnovnu glazbenu školu upisuje u dobi od sedam godina u GU Elly Bašić u Zagrebu. Kroz školovanje redovito nastupa na školskim koncertima, kao i u dvoranama HDS-a i HGZ-a. Godine 2014. prelazi u razred Sretne Meštrović, a 2017. upisuje studij klavira u razredu Đure Tikvice na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Godine 2019. osvaja 2. nagradu te nagradu za najbolju izvedbu ruske glazbe, na međunarodnome pijanističkom natjecanju Clavis Bavaria u Bad Tölzu.

Detalji:

Datum:
08-11-2020
Vrijeme:
20:00
Cijena:
30KN

Lokacija

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu
Ul. Augusta Cesarca 1
Varaždin,
Pogledaj na Google maps-u

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube