Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Jules Massenet: Pepeljuga / koncertna izvedba / LIVE STREAM

07-05-2021 @ 19:30

Zatvoreno događanje.

Zbog epidemioloških mjera koncert će se izvoditi bez publike, a prenosit će se na YouTube kanalu Muzičke akademije.

LIVE STREAM petak 7.5. https://youtu.be/CEEHRdWw1mo
LIVE STREAM subota 8.5. https://youtu.be/3El5ituygDo
LIVE STREAM ponedjeljak 10.5. https://youtu.be/vjH8CAGwCeM

U ožujku 2020. godine preko stotinu studenata uprizorilo je operu Pepeljuga Julesa Masseneta i postiglo izvanredan uspjeh! Zahvaljujući izvrsnim reakcijama publike koja je uhvatila ulaznicu za izvedbe u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa rodila se ideja da se opera obnovi i u ovoj sezoni. Zbog epidemioloških uvjeta nažalost nismo u mogućnosti iznijeti operu kako je zamišljena i izvedena u prijašnjoj sezoni, ali zato predstavljamo koncertnu izvedbu!

Simfonijskim orkestrom Muzičke akademije 7. svibnja ravnat će Ivan Josip Skender, a drugim dvjema izvedbama njegovi studenti – Dora Remenar 8. svibnja i Franko Klisović 10. svibnja.

O PRIJAŠNJIM OPERNIM PROJEKTIMA

Pepeljuga je nastala kao koprodukcija Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Time je nastavljena uspješna međuakademska suradnja započeta još 2009. na inicijativu tadašnjih dekana triju umjetničkih akademija izvedbom opere Čarobna frula u Dvorani Lisinski. Uslijedile su vrhunske i životne, poletom ispunjene scenske i poluscenske izvedbe djelâ: Ivan Grozni Sergeja Prokofjeva, Carmen Georgesa Bizeta, Slavuj Igora Stravinskog, Orfej i Euridika Christopha Wilibalda Glucka, Momci na brod Ivana pl. Zajca, Madam Buffault Borisa Papandopula, Amelija ide na ples Giana Carla Menottija, Agrippina Georga Friedricha Händela, Lukava mala lisica Leoša Janáčeka, Così fan tutte Wolfganga Amadeusa Mozarta te ciklus pjesama oblikovan u jedinstven operni doživljaj Iz čudesnog dječakovog roga Gustava Mahlera. Redatelj je Pepeljuge bio Saša Anočić, suradnica za scenski pokret Mateja Pučko-Petkovć, a prošlogodišnjom je premijerom ravnao Darijan Ivezić. Kostime i maske su osmislile i izradile studentice Barbare Bourek uz pomoć fundusa HNK u Varaždinu, scenografiju su osmislile studentice Tanje Lacko, svjetlo su dizajnirali studenti profesora Šesnića, a romantični je vizual kreirala studentica Ivana Doroghyja.

Detalji:

Datum:
07-05-2021
Vrijeme:
19:30
Cijena:
Zatvoreno događanje.
https://youtu.be/CEEHRdWw1mo

Lokacija

Koncertna dvorana Blagoje Bersa
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, Zagreb 10000

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube