Loading Događanja

« All Događanja

Lisinski subotom: Jules Massenet: Pepeljuga

8 svibnja @ 19:30

Pretplata.

Zagrebački studenti nastavljaju nizati uspješne operne projekte!

U ožujku 2020. godine preko stotinu studenata uprizorilo je operu Pepeljuga Julesa Masseneta i postiglo izvanredan uspjeh! Zahvaljujući izvrsnim reakcijama publike koja je uhvatila ulaznicu za izvedbe u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa izvedba će se ponoviti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog!

Pepeljuga je nastala kao koprodukcija Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta i Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Time je nastavljena uspješna međuakademska suradnja započeta još 2009. na inicijativu tadašnjih dekana triju umjetničkih akademija izvedbom opere Čarobna frula u Dvorani Lisinski. Uslijedile su vrhunske i životne, poletom ispunjene scenske i poluscenske izvedbe djelâ: Ivan Grozni Sergeja Prokofjeva, Carmen Georgesa Bizeta, Slavuj Igora Stravinskog, Orfej i Euridika Christopha Wilibalda Glucka, Momci na brod Ivana pl. Zajca, Madam Buffault Borisa Papandopula, Amelija ide na ples Giana Carla Menottija, Agrippina Georga Friedricha Händela, Lukava mala lisica Leoša Janáčeka, Così fan tutte Wolfganga Amadeusa Mozarta te ciklus pjesama oblikovan u jedinstven operni doživljaj Iz čudesnog dječakovog roga Gustava Mahlera.

Redatelj je Pepeljuge Saša Anočić, suradnica za scenski pokret Mateja Pučko-Petkovć, a dirigentsku je palicu preuzeo Ivan Josip Skender! Kostime i maske su osmislile i izradile studentice Barbare Bourek uz pomoć fundusa HNK u Varaždinu, scenografiju su osmislile studentice Tanje Lacko, svjetlo su dizajnirali studenti profesora Šesnića, a romantični je vizual kreirala studentica Ivana Doroghyja.

Detalji:

Datum:
8 svibnja
Vrijeme:
19:30
Cijena:
Pretplata.
Web stranica:
https://www.lisinski.hr/hr/dogadanja/lisinski-subotom-br-j-massenet-pepeljuga-opera-br-/

Lokacija

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Trg Stjepana Radića 4
Zagreb, Zagreb 10000
Web stranica:
www.lisinski.hr

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube