Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Vivant professores: Bach i Messiaen, Đorđe Stanetti + LIVE STREAM

16 ožujka @ 19:30

20KN – 30KN
U sezoni 2020./2021. čeka nas još jedna obljetnica! Klavirist Đorđe Stanetti napunit će 60 godina, a proslavit će ih koncertom u ciklusu Vivant professores!
U slavlju će mu se pridružiti njegovi bivši studenti s kojima će izvesti Messiaenovu skladbu Vision de l´Amen koju čini sedam stavaka za dva klavira. Ovo kapitalno djelo iz plodnih, ratnih godina O. Messiaena već dugo nije izvođeno u Zagrebu, a dvorana Bersa s dva vrhunska koncertna klavira različite zvučnosti i jasnom akustikom pruža gotovo idealne uvjete za izvedbu ovog djela.
PROGRAM

Johann Sebastian Bach: VI Partita u e-molu BWV 830
Toccata
Allemanda
Corrente
Air
Sarabande
Tempo di Gavotta
Gigue

***
Olivier Messiaen: Vision de l´Amen za dva klavira
Amen de la Creation
Filip Fak

Amen des étoiles, de la planéte á l´anneau
Ivana Dragičević

Amen de l´agonie de Jésus
Dino Kalebota

Amen du Désire
Zoran Velić

Amen des anges, des saints, du chant des oiseaux
David Vuković

Amen du Jugement
Krešimir Starčević

Amen de la Consommation
Marijan Đuzel

Đorđe Stanetti rođen je u Zagrebu 1961. godine, diplomirao je klavir u Beču 1983. kao stipendist austrijskog ministarstva i još se četiri godine usavršavao na Konzervatoriju grada Beča.
Sa šesnaest godina debitirao je uz Zagrebačku i Beogradsku filharmoniju i od tada je prisutan na koncertnim podijima njegujući repertoar svih stilskih razdoblja, nastupajući ravnopravno i
kao solist i kao komorni muzičar. Nastupao je u skoro svim većim gradovima Hrvatske, kao i u gotovo svim većim muzičkim centrima bivših jugoslavenskih republika te u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Argentini, Švicarskoj, Rumunjskoj i Danskoj. Gostovao je na mnogim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Festival Ive Pogorelića u Bad Woerishofenu, Ohridsko ljeto, Bemus, Mariborski glasbeni september, Budvanski Grad teatar i dr.), svirao s svim vodećim orkestrima u regiji (Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti, Slovenska filharmonija, Beogradska filharmonija), s dirigentima među kojima su i P. Dešpalj, U. Lajovic, K. Ono, L. Pfaff, V. Čavdarski, S. Hubad, I. Gjadrov, N. Bareza, M. Letonja, Mladen Tarbuk, Tonči Bilić i dr., a kao komorni glazbenik surađivao je s mnogim istaknutim domaćim i stranim umjetnicima (Radovan Vlatković, Aleksandar Ivić, Dragan Sremec, Renata Pokupić, Dubravka Šeparović i dr.) među kojima je najzapaženija bila suradnja s proslavljenom hrvatskom pjevačicom Dunjom Vejzović.
Godine 2002. dobitnik je godišnje nagrade Milka Trnina, Hrvatskog udruženja glazbenih umjetnika za izvedbu Papandopulovog Koncerta za klavir i orkestar uz Zagrebačke soliste.
Njegove snimke su na nekoliko nosača zvuka. Član je ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Đorđe Stanetti dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Redovni je profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Publiku molimo da, ukoliko je u mogućnosti, ulaznice kupi preko interneta ili na ovlaštenim prodajnim mjestima kako bi se smanjila gužva neposredno prije koncerta.
Cijena ulaznice: 30 kn.
Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike: 20 kn.

Detalji:

Datum:
16 ožujka
Vrijeme:
19:30
Cijena:
20KN – 30KN

Lokacija

Koncertna dvorana Blagoje Bersa
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, Zagreb 10000

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube