Loading Događanja

« All Događanja

Vivant professores: Bach i Messiaen, Đorđe Stanetti + LIVE STREAM

16 ožujka @ 19:30

20KN – 30KN
U sezoni 2020./2021. čeka nas još jedna obljetnica! Klavirist Đorđe Stanetti napunit će 60 godina, a proslavit će ih koncertom u ciklusu Vivant professores!
U slavlju će mu se pridružiti njegovi bivši studenti s kojima će izvesti Messiaenovu skladbu Vision de l´Amen koju čini sedam stavaka za dva klavira. Ovo kapitalno djelo iz plodnih, ratnih godina O. Messiaena već dugo nije izvođeno u Zagrebu, a dvorana Bersa s dva vrhunska koncertna klavira različite zvučnosti i jasnom akustikom pruža gotovo idealne uvjete za izvedbu ovog djela.
PROGRAM*
J. S. Bach: VI Partita u e-molu BWV 830
***
O. Messiaen: Vision de l´Amen
* Program je podložan izmjenama.
Đorđe Stanetti rođen je u Zagrebu 1961. godine, diplomirao je klavir u Beču 1983. kao stipendist austrijskog ministarstva i još se četiri godine usavršavao na Konzervatoriju grada Beča.
Sa šesnaest godina debitirao je uz Zagrebačku i Beogradsku filharmoniju i od tada je prisutan na koncertnim podijima njegujući repertoar svih stilskih razdoblja, nastupajući ravnopravno i
kao solist i kao komorni muzičar. Nastupao je u skoro svim većim gradovima Hrvatske, kao i u gotovo svim većim muzičkim centrima bivših jugoslavenskih republika te u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Argentini, Švicarskoj, Rumunjskoj i Danskoj. Gostovao je na mnogim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Festival Ive Pogorelića u Bad Woerishofenu, Ohridsko ljeto, Bemus, Mariborski glasbeni september, Budvanski Grad teatar i dr.), svirao s svim vodećim orkestrima u regiji (Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti, Slovenska filharmonija, Beogradska filharmonija), s dirigentima među kojima su i P. Dešpalj, U. Lajovic, K. Ono, L. Pfaff, V. Čavdarski, S. Hubad, I. Gjadrov, N. Bareza, M. Letonja, Mladen Tarbuk, Tonči Bilić i dr., a kao komorni glazbenik surađivao je s mnogim istaknutim domaćim i stranim umjetnicima (Radovan Vlatković, Aleksandar Ivić, Dragan Sremec, Renata Pokupić, Dubravka Šeparović i dr.) među kojima je najzapaženija bila suradnja s proslavljenom hrvatskom pjevačicom Dunjom Vejzović.
Godine 2002. dobitnik je godišnje nagrade Milka Trnina, Hrvatskog udruženja glazbenih umjetnika za izvedbu Papandopulovog Koncerta za klavir i orkestar uz Zagrebačke soliste.
Njegove snimke su na nekoliko nosača zvuka. Član je ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Đorđe Stanetti dobitnik je godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Redovni je profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Publiku molimo da, ukoliko je u mogućnosti, ulaznice kupi preko interneta ili na ovlaštenim prodajnim mjestima kako bi se smanjila gužva neposredno prije koncerta.
Cijena ulaznice: 30 kn.
Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike: 20 kn.

Detalji:

Datum:
16 ožujka
Vrijeme:
19:30
Cijena:
20KN – 30KN

Lokacija

Koncertna dvorana Blagoje Bersa
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, Zagreb 10000

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube