Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Vivant professores: Solistički recital Sabrine Zelić

01-12-2020 @ 19:30

20KN – 30KN
U sklopu ciklusa koncerata Vivant professores klaviristica Sabrina Zelić predstavit će zagrebačkoj publici djela Aleksandra Skrjabina!
PROGRAM
Skladbe Aleksandra Skrjabin:
Preludiji op. 11 (integralno)
Poeme op. 32, br. 1, br. 2
Sonata op. 68, br. 9

Sabrina Zelić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi istaknute pijanistice Pavice Gvozdić 1990. godine. Tijekom školovanja održala je brojne solističke i komorne koncerte te sudjelovala na mnogim republičkim, državnim i međunarodnim natjecanjima, na kojima je osvajala brojne nagrade i priznanja.

Muzikalnost, temperament i visok stupanj tehničke spremnosti donijele su joj državnu stipendiju za studij na prestižnom Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, gdje akademske godine 1991./1992. pohađa specijalizaciju u klasi prof. G. Mirvis uz asistenciju I. Plotnikove. Na istoj ustanovi završila je 1996. godine postdiplomski studij u klasi velikoga ruskog  pijanista Nikolaja Petrova koji je opisuje kao kvalitetnog muzičara s dobrim osjećajem za formu i zvuk. Svoja je znanja stjecala i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Evgenij Timakin, Rudolf Kehrer, Arbo Valdma, Alexander Satz i Elizabeta Ginzburg.

Od prvoga solističkog recitala, održanoga s 13 godina, pa sve do danas, Sabrina Zelić neprekidno je prisutna na pijanističkoj sceni. Održala je brojne recitale, nastupajući u kulturnim središtima Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Španjolske, Rusije, Tatarstana, Slovenije, Srbije, Makedonije te Bosne i Hercegovine. Kao solistica nastupala je sa Sarajevskom filharmonijom, a surađivala je i u projektima Zagrebačke filharmonije.

Članica je klavirskoga dua Sabrina Zelić – Rustem Kudoyarov s kojim je ostvarila zapažene izvedbe suvremene ruske i hrvatske komorne glazbe te koncerte s orkestrom (izvedba Bachovih i Mozartovih koncerata za dva klavira s orkestrom u moskovskom Rahmanjinovom zalu).

Gostovala je na festivalima Europski dani muzike u Münchenu, Ohridsko ljeto, Sarajevska zima, Oktobarski dani kulture, Festival suvremene glazbe Europa – Azija u Tatarstanu, na Međunarodnom festivalu komorne glazbe Lubeničke glazbene večeri te na Međunarodnom festivalu komorne glazbe u Vukovaru. Snimala je za potrebe Hrvatske radio-televizije te radio-televizija Moskva, Brjansk, Detmold, Firenca, Udine, Sarajevo, Priština, Beograd, Mostar, Skopje.

Za niz uspješnih nastupa u jubilarnoj Chopinovoj godini te za svoje zalaganje i doprinos radu društva Fryderyk Chopin, Ministarstvo kulture Republike Poljske odlikovalo ju je ordenom Zasluga za poljsku kulturu 2010. godine.

Sabrina Zelić pozorno radi na predstavljanju ruske pijanističke škole i pripadajuće pedagoške literature. Njezini prijevodi objavljeni su u časopisu hrvatskih glazbenih i plesnih pedagoga pod nazivom Tonovi (S. Ajzenštat: Čajkovski, Dječji album, Tonovi, br. 61).

Uz koncertnu djelatnost, s posebnom se posvećenošću bavi i pedagoškim radom na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, spajajući tradiciju zagrebačke i ruske pijanističke škole.

 

Publiku molimo da, ukoliko je u mogućnosti, ulaznice kupi preko interneta ili na ovlaštenim prodajnim mjestima kako bi se smanjila gužva neposredno prije koncerta.
Cijena ulaznice: 30 kn.
Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike: 20 kn.

Detalji:

Datum:
01-12-2020
Vrijeme:
19:30
Cijena:
20KN – 30KN
https://www.facebook.com/events/3471031612919678/

Lokacija

Koncertna dvorana Blagoje Bersa
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, Zagreb 10000

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube