Loading Događanja

« All Događanja

Vivat academia: Ljubavni napitak + LIVE STREAM

19 svibnja @ 19:30

20KN – 30KN
Predstavljamo skraćenu verziju Ljubavnog napitka!
Komičnu operu Ljubavni napitak skladao je Gaetano Donizetti u samo dva tjedna. Najranija je od njegovih opernih djela koja nikada nije sišla sa standardnog repertoara velikih opernih kuća, a i tijekom skladateljeva života (1797.-1848.) bila je njegovo najizvođenije djelo zahvaljujući zanimljivom i duhovitom zapletu koji opisuje peripetije mladog ljubavnog para Adine i Nemorina.
Plemeniti je Nemorino nesretno zaljubljen u Adinu, nesiguran kako će osvojiti njezino srce, pogotovo dolaskom narednika Belcorea koji dolazi sa svojom vojnom postrojbom u selo i nastoji oženiti Adinu. Nagli dolazak Dulcamare – nadriliječnika koji, pod varkom da prodaje čarobni ljubavni napitak, zapravo prodaje bordeauxi – Nemorinu se čini kao spas. Dulcamara ga uvjerava da popije napitak i vrlo brzo će Adina biti njegova…
Tada počinje zaplet opere koja je bogata dražesnim melodijama, šarmantnim motivima, istančanim harmonijama, arijama, duetima i ansamblima u prozračnoj i profinjenoj instrumentaciji. Privlači jednostavnom briljantnošću i neodoljiva je u svakom pogledu.
Ovo djelo preporučuje glazbu kao univerzalni lijek zbog toga što posjeduje čarobne osobine koje sam Dulcamara (u prijevodu slatko-gorak) pripisuje vlastitom pripravku koji paralizirane vraća u život služeći dobrobiti čovječanstva.
Izvođači su studenti pjevanja Giorgia Suriana uz korepetitoricu Lanu Bradić.
Publiku molimo da, ukoliko je u mogućnosti, ulaznice kupi preko interneta ili na ovlaštenim prodajnim mjestima kako bi se smanjila gužva neposredno prije koncerta.
Cijena ulaznice: 30 kn.
Cijena ulaznice za učenike, studente i umirovljenike: 20 kn.

Detalji:

Datum:
19 svibnja
Vrijeme:
19:30
Cijena:
20KN – 30KN
Web stranica:
https://www.facebook.com/events/2643440729206108/

Lokacija

Koncertna dvorana Blagoje Bersa
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, Zagreb 10000

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube