NASTAVA NA DALJINU – UPUTE

Svim zaposlenicima, suradnicima i studentima Muzičke akademije 

U skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine, obustavlja se nastava u svim osnovnim i srednjim školama te visokim učilištima u Republici Hrvatskoj na razdoblje od dva tjedna. 

Slijedom iste odluke zgrada Muzičke akademije bit će zatvorena do nove obavijesti. 

NASTAVNICI kolegija koji se mogu izvoditi na daljinu trebaju se odmah javiti prodekanici Sanji Kiš Žuvela skiszuvela@muza.hr s popisom kolegija koje će na daljinu izvoditi. Nastavu tih kolegija treba održavati u uobičajenim redovitim terminima prema rasporedu sati. 

Nastavnici su dužni sami obavijestiti studente upisane na kolegij o održavanju nastave na daljinu. 

Upute za nastavu na daljinu za nastavnike dostupne su na poveznici: https://www.srce.unizg.hr/ceu

Nastava na daljinu može se izvoditi preko webinara na sustavu za e-učenje Merlin (uputstva za uporabu: https://wiki.srce.hr/pages/viewpage.action?pageId=35489991). 

Nastavnici koji već imaju otvorene e-kolegije poveznicu na webinar naći će s lijeve strane ekrana.  

Za otvaranje novih e-kolegija javite se prodekanici za studijske programe skiszuvela@muza.hr 

Za rješavanje problema sa spajanjem na sustav Merlin treba se javiti uredu za informatičku podršku pmitrovic@muza.hr (Petra  Mitrović).  

STUDENTI su obvezni sudjelovati u nastavi na daljinu onih  kolegija koji su dostupni za rad putem platforme Merlin te dnevno provjeravati novootvorene e-kolegije. 

U slučaju problema sa spajanjem na sustav Merlin treba se javiti uredu za informatičku podršku pmitrovic@muza.hr (Petra  Mitrović). 

Upute za korištenje webinara nalaze se u priručniku za studente na str. 70-71: https://www.srce.unizg.hr/files/srce/docs/CEU/sustavi-na-daljinu/Merlin/merlin-prirucnik-studenti-rujan_2019.pdf

 

Za korištenje webinara  potrebno je instalirati programsku podršku Adobe Connect, na koju će Vas uputiti Merlin prilikom prvog ulaska u virtualnu sobu. Softver se može instalirati i prije ulaska u sobu (preporučujemo) s Adobeove internetske stranice:

 

 

Korisnicima iOs prijenosnih uređaja preporučujemo da Adobe Connect instaliraju direktno s Adobeove internetske stranice ili s App Storea.

 

Korisnicima Appleovih (Mac) osobnih stolnih i prijenosnih računala također savjetujemo instalaciju programa izravno s Adobeove internetske stranice ili s App Storea.

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube