NASTAVA NA DALJINU – UPUTE

TJEDAN CENTRA ZA E-UČENJE (CEU) 21.-25.09.2020.


TERMINI ODRŽAVANJA NASTAVE 

Nastavuna daljinu koja se odvija uživo treba nastojati održavati u uobičajenim redovitim terminima prema rasporedu sati. 

Nastavnici su dužni sami obavještavati studente upisane na kolegij o terminima održavanja nastave na daljinu te osiguravati digitalne nastavne materijale do kojih studenti ne mogu doći samostalno. 

 

SUSTAV ZA E-UČENJE MERLIN 

Nastavnici koji već imaju otvorene e-kolegije poveznicu na webinar naći će s lijeve strane ekrana.   

  

Za korištenje webinara  potrebno je instalirati programsku podršku Adobe Connect, na koju će Vas uputiti Merlin prilikom prvog ulaska u virtualnu sobu. Softver se može instalirati i prije ulaska u sobu (preporučujemo) s Adobeove internetske stranice:

Adobe Connect Downloads and Updates

Korisnicima iOs prijenosnih uređaja preporučujemo da Adobe Connect instaliraju direktno s Adobeove internetske stranice ili s App Storea. 

Korisnicima Appleovih (Mac) osobnih stolnih i prijenosnih računala također savjetujemo instalaciju programa izravno s Adobeove internetske stranice ili s App Storea. 

 

Otvaranje novih e-kolegijaprodekan.studiji@muza.hr  

Često postavljana pitanjahttp://www.muza.unizg.hr/f-a-q-cesto-postavljana-pitanja-ured-za-informaticku-podrsku/  

Rješavanje problema sa spajanjem na sustav Merlininfo@muza.hr 

Alati i servisi za nastavu na daljinu – UNIZG: http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/alati-i-servisi-za-nastavu-na-daljinu/ 

 

Moji materijali u otvorenom pristupu – preporuke za nastavnike visokih učilišta 

Javno dostupni obrazovni materijali u elektroničkom obliku mogu studentima olakšati usvajanje novih znanja i vještina u razdoblju kada im je nedostupno uobičajeno praćenje nastave u učionici ili kada žele proširiti svoje spoznaje. Stoga je Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo Poziv visokim učilištima na otvoreni pristup obrazovnim materijalima za studente, a u skladu s njima Srce je izradilo preporuke za nastavnike pod nazivom Moji materijali u otvorenom pristupu. Kroz navedene upute nastavnici mogu saznati kako na jednostavan način javno objaviti obrazovne materijale koje posjeduju i smatraju vrijednima dijeljenja. 

Svi obrazovni materijali u otvorenom pristupu vezano uz sustav visokog obrazovanja prikupljat će se na web stranici Srca Otvoreni pristup i otvoreni obrazovni sadržaji, kako bi na jednom mjestu bili dostupni svima i mogli se koristiti dalje u provedbi nastave. 

Kako bi proces objavljivanja obrazovnih materijala bio što jednostavniji, svoje materijale možete nam poslati preko ovog obrasca. U slučaju da su materijali već negdje objavljeni, tada nam preko ovog istog obrasca možete poslati poveznicu na objavljene materijale. 

Za sva dodatna pojašnjenja, slobodno nas kontaktirajte na oa-oer@srce.hr. 

 

.

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube