Premijera filma 100 godina Muzičke akademije i predstavljanje monografije 100 godina glazbe: učenjem, stvaranjem, istraživanjem…

Svečana premijera dokumentarnog filma HRT-a 100 godina Muzičke akademije i predstavljanje monografije 100 godina glazbe: učenjem, stvaranjem, istraživanjem… održat će se u petak, 27. svibnja 2022. u 12 sati, u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Dokumentarni film, redateljice Nane Šojlev, sniman je tijekom 2021. i 2022. godine, a u njemu su sudjelovali sadašnji i bivši profesori Muzičke akademije te mnogobrojni studenti.

Prigodom stote obljetnice osnutka Muzičke akademije u Zagrebu tiskat će se monografija u kojoj je opisana povijest ustanove, nastavna, umjetnička, znanstvena i stručna djelatnost te objavljeni popisi studenata i nastavnika u proteklih stotinu godina.

Ovom prigodom Muzičkoj akademiji biti će uručena nagrada “Vatroslav Lisinski” koju dodjeljuje Hrvatsko društvo skladatelja i to za izvedbu opere ANIMAL FARM Igora Kuljerića povodom 100 obljetnice osnutka.

Obilježavanje stote obljetnice Muzičke akademije tijekom akademske godine 2021. – 2022. pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja, gradonačelnika Grada Zagreba i rektora Sveučilišta u Zagrebu. Medijski pokrovitelj je Jutarnji list.

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube