PRIhME – MUZA, radionica za studente, 16.5.2022.

PRIhME – MUZA

radionica za studente

ponedjeljak, 16. svibnja 2022., 18:30 sati

Dvorana Stančić (IV. kat)

 

Drage studentice, dragi studenti,

pozivamo vas na prvu u ciklusu radionica koje su dijelom međunarodnog projekta PRIhME*. Radionica je zamišljena kao prilika za zajedničko promišljanje i razgovor o tome kako na Akademiji “žive” i “dišu” njezini studenti – koliko se slobodnima, osnaženima i sigurnima osjećaju; s kojim se preprekama susreću u svom akademskom životu; s kojim su oblicima neravnopravnosti najčešće suočeni; koliko se ohrabrenima osjećaju u adresiranju problema; koje vrste promjena priželjkuju; kakvim se oblicima (institucionalne) podrške i razumijevanja nadaju.

 

Radionica je osmišljena kao interaktivan proces rada u malim skupinama te je stoga broj sudionika ograničen na dvanaest. Ukoliko interes studenata za sudjelovanjem bude veći od predviđenog broja, planirani su dodatni termini. Predviđeno trajanje radionice je 120 minuta.

 

Na radionicu se možete prijaviti do 10. svibnja 2022. putem obrasca dostupnog na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/9zP2W7ZtQwUSZJky9

 

Ciklus kolaborativnih radionica sudionice su međunarodnog projekta PRIhME osmislile kao prostor za otvoren razgovor i zajedničko razmišljanje o institucionalnoj kulturi, međuljudskim odnosima i svakodnevnim (pozitivnim i/ili negativnim) osobnim iskustvima onih koji u zgradi Muzičke akademije studiraju i rade. Potaknute intenzivnim diskusijama s kolegicama i kolegama s drugih europskih akademija, kao i srodnim unutarinstitucijskim inicijativama na njihovim akademijama, ove radionice predstavljaju naš pokušaj otvaranja prostora za konstruktivan razgovor o pozitivnim promjenama koje bi mogle pridonijeti tome da Akademija (p)ostane ugodno, sigurno i poticajno mjesto slobodnog, inkluzivnog i ravnopravnog akademskog obrazovanja i rada.

 

* PRiHME

(Power Relations in Higher Music Education) međunarodni je projekt posvećen asimetričnim odnosima moći unutar visokoškolskih glazbenih institucija. Osim podizanja svijesti o disbalansu moći na akademijama i u profesiji glazbenika različitih usmjerenja, cilj projekta je kreirati podržavajuća okruženja za učenje u kojima će se studenti i nastavnici moći razvijati i stvarati na zdrav i održiv način. U projektu uz zagrebačku sudjeluju i muzičke akademije iz Irske, Belgije, Austrije, Njemačke, Španjolske, Švedske, Italije, Ukrajine i Poljske. Nekoliko puta godišnje predstavnici studenata, nastavnika i administrativnog osoblja sa svake od institucija koje su dijelom projekta sastaju se kako bi zajednički diskutirali o temama povezanima uz razne oblike nejednakosti u namjeri da se dugoročno kreiraju materijali, pedagoški alati i institucijske politike za stvaranje održive institucionalne kulture na akademijama.

Pozivnica pdf

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube