VAŽNO! PROTUEPIDEMIJSKE MJERE

Dragi studenti, poštovani zaposlenici, cijenjeni vanjski suradnici,

 

Porast broja oboljelih od COVIDa-19 ponovno zaoštrava pitanja koja nismo riješili kao društvo. Obvezne protuepidemijske mjere i zahtjevi objavljeni odavno na našim oglasnim pločama, poput nošenja maski i održavanja distance po hodnicima, nisu se u međuvremenu mijenjali ali je nepridržavanje tih temeljnih propisanih protuepidemijskih mjera u zgradi itekako uzelo maha.

 

Za provođenje svih propisa na Muzičkoj akademiji odgovara vaš dekan, a on je dekan svih vas: kako onih koji mjere zaštite i cijepljenje odobravaju tako i onih koji se ne žele cijepiti niti testirati. Za sada na Muzičkoj akademiji uspijevamo održati suživot obaju stavova. Međutim, potrebno je ponovno naglasiti potrebu poštivanja važećih propisa i to ne samo iz legalističkih razloga.

 

Ako bi došlo do našeg prelaska u rad na daljinu radi pojave većeg broja oboljelih i/ili utvrđenog zanemarivanja mjera, o čemu odlučuju nadležni izvan Muzičke akademije, to bi bilo protivno interesu naše struke te svih koji na Muzičkoj akademiji rade i studiraju. Propitivanje i diskusija o opravdanosti ili neopravdanosti primjene pojedine propisane mjere, a posebice nepridržavanje protuepidemijskih odredbi, neće u sadašnjoj situaciji doprinijeti zaštiti od moguće ugroze u obliku djelomičnog zatvaranja zgrade.

 

Zahvaljujem svima koji se kriznog kućnog reda pridržavaju dok one koji isti zanemaruju ponovno pozivam na poštivanje važećih protuepidemijskih ograničenja te upozoravam na moguće negativne posljedice po struku, a po mišljenju mnogih ne manje važno, i po zdravlje. Provođenje temeljnih sloboda ne oslobađa od odgovornosti za ishode našeg postupanja a poštivanjem obveznih protuepidemijskih mjera umanjujemo mogućnosti pojave još većih problema u radu i studiranju svih osamstotinjak korisnika zgrade Muzičke akademije.

 

Vaš dekan,

Igor Lešnik, red. prof. art.

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube