red.prof.art. Dalibor Bukvić

 

red.prof.art.  Dalibor Bukvić, akademski muzičar kompozitor
 
 
OSOBNI PODATCI
E-pošta

 

daliborbukvic@yahoo.com
   
NASTAVA

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu

Odsjek 1.odsjek za kompoziciju i glazbenu teoriju

 

Kolegiji:  Harmonija A1, Harmonija A2, Harmonija B2,  Sviranje partitura B1, Sviranje partitura B2
Učionice:

 

326,334
Raspored nastave

 

 

Četvrtak/soba 334:Sviranje partitura B1(15-16h),Sviranje partitura B2(16-17h),HarmonijaA1(17-19h)

Petak/soba 326:Harmonija A1(14-16h), Harmonija A2(16-18h), Harmonija B2(18-20h)

   
 
1.OBRAZOVANJE

 

Diplomirao je kompoziciju na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kod profesora Stanka Horvata (1995.). Po dobivanju stipendije francuske vlade usavršavao se na središnjem pariškom Konzervatoriju (odsjek elektroakustike, razred Laurenta Cuniota, 1996.-1997.), na Nacionalnom konzervatoriju Boulogne, u razredu Michela Zbara (1996.-1998.) te na IRCAM-ovoj Ljetnoj akademiji u Parizu (1997.).
Usavršavao se na ljetnim tečajevima u Darmstadtu kod Karlheinza Stockhausena i Luce Lombardija (1996.).

 

 

2.RADNO ISKUSTVO

 

Od 2002.-2oo8. radio je u Parizu kao profesor glazbene teorije, klavira, improvizacije i korepetiotor na više pariških konzervatorija te na konzervatorijima u Ivry sur Seine i Fontenay aux Roses.

Od 2008. radi kao docent na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i predaje teorijsko-glazbene predmete.

 

3.Umjetnička djelatnost

 

Piše za solistička glazbala, komorne sastave, zbor i orkestar, glazbu za kazalište, film i televiziju te suvremeni ples.Surađuje sa Zagrebačkim kazalištem mladih, Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku, zagrebačkom plesnom grupom „Gesta“, amsterdamskom trupom „Griftheater“ (s kojom je ostvario mimu Metafoe, fuziju glazbe, plesa, pokreta i glume), pariškim „Alchimistes“ te „Dance Mission“ iz San Francisca. Njegova su djela izvodili mnogobrojni  domaći i inozemni umjetnici i sastavi, među njima Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačka filharmonija, Cantus Ansambl, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Hrvatski komorni orkestar, Zagrebački solisti, violinist Goran Končar, basklarinetist Ratko Vojtek, orguljaš Mario Penzar, Limeni puhački kvintet „Volga“ iz Rusije, nizozemski oboist Bart Schneeman, a bila su predstavljena na koncertima i festivalima u Hrvatskoj, BiH, Austriji, Njemčkoj, Francuskoj, Danskoj, Španjolskoj, Meksiku i SAD-u. Skladbe su mu objavljene u diskografskim kućama Cantus, Croatia Records, Orfej-HRT i Ganga Music Međugorje & Etiprint Zagreb.

 
 
 
4.Članstvo u strukovnim organizacijama
Redoviti je član Hrvatskog društva skladatelja.

 

5.Stručne nagrade/priznanja
Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu za skladbe „Ostinato i rondo“-za gudače te „Propheties“-za klavir (1992.)

Nagrada Stjepan Šulek za skladbu „Psalam“-za mješoviti zbor i orkestar (1995.)

Vjesnikova nagrada Josip Štolcer Slavenski za skladbu velikog sastava „Recits de l’autre monde“ („Priče s drugog svijeta“) (2011.)

Nagrada Hrvatskog društva skladatelja Boris Papandopulo za skladbu velikog sastava „Recits de l’autre monde“ („Priče s drugog svijeta“) (2011.)

Godišnja Nagrada Vladimir Nazor za autorski koncert povodom 50. rođendana Dalibora Bukvića održanog u Muzeju Mimara u Zagrebu 10.10.2018.(2019.)

U Zagrebu, 05.10.2022.
 

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram