Knjižnica

citaonica


Radno vrijeme za korisnike Knjižnice i Čitaonice Muzičke akademije

pon.-pet. 08:00-15:00 sati

tel: 01 / 4810 200 / 102  |  email: knjiznica@muza.hr

STRANICA OBAVIJESTI – FACEBOOK GRUPA ZA ČLANOVE KNJIŽNICE

OD PONEDJELJKA 15.5.2017. DO KRAJA ISPITNIH ROKOVA NA MA, ČITAONICA JE ZATVORENA ZA VANJSKE KORISNIKE

Čitaonica je za vrijeme ispitnih rokova Muzičke akademije dostupna na korištenje isključivo studentima Muzičke akademije

(zatvorena je za druge članove / korisnike)


 

O knjižnici

djelatnice:

Prostor knjižnice:

Knjižnica je do 2015. bila smještena u premalim (130 m2) i neprikladnim prostorima u Berislavićevoj 16 . Knjižnica je u siječnju 2015. preseljena na prvi kat nove zgrade Muzičke akademije na Trgu Republike Hrvatske, u prostoru projektiranom za knjižnicu i čitaonicu, površine  438,17 m2.

Nova čitaonica ima uz 30 mjesta za korisnike 12 mjesta opremljenih računalima koja omogućuju pristup digitalnoj građi (audio, video i tekstualnoj) kao i wifi pristupnu točku koja korisnicima omogućuje spajanje na Internet vlastitim prijenosnim računalima.

Unatrag dvije godine, knjižnica je pretplaćena na sljedeće: bazu članaka iz znanstvenih časopisa (JSTOR-music) – za korištenje svima iz prostora Muzičke akademije, mrežnu glazbenu enciklopediju (Grove Music Online), bazu zvučnih snimaka (Naxos Music Library) – za korištenje u nastavi.

Veličina i rast fonda:

Fond Knjižnice MA raste u skladu sa potrebama nastave i financijskim mogućnostima  za nabavu građe. Fiksna visina fonda za nabavu građe iz vlastitih sredstava utvrđuje se godišnjim financijskim planom od 1998. godine te se, ovisno o mogućnostima ustanove, kreće oko 50.000,00 kn godišnje. Osim vlastitih sredstava za nabavu, koriste se i sredstva sa znanstvenih projekata i Ciljeva iz Programskih ugovora Sveučilišta u Zagrebu (unatrag dvije godine).

Zbirka sadrži rukopisne i tiskane knjige o glazbi, rukopisne i tiskane note, zbirku izvedbenih materijala za ansamble MA, zvučne i video snimke, časopise i ocjenske radove studenata MA (ukupno sadrži 62.747 primjeraka knjižnične građe). Knjige, tiskane note i zvučni snimci  nabavljaju se prema listama želja koje se oblikuju na odsjecima MA, uz koordinaciju Povjerenstva za knjižnicu. Strani časopisi nabavljali su se sustavno- pretplatom koju je plaćalo Ministarstvo znanosti. Po ukidanju fonda za njihovu nabavu, pretplate su se prekinule. Danas je knjižnica pretplaćena na dva domaća časopisa iz vlastitih sredstava (Tonovi i Sv. Cecilija).

 

© 2016 Muzička akademija Sveučilište u Zagrebu

error: Content is protected !!
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter