Knjižnica

citaonica


Radno vrijeme za korisnike Knjižnice i Čitaonice Muzičke akademije

pon.-pet. 08:00-19:00 sati

tel: 01 / 4810 200 / 102  |  email: knjiznica@muza.hr

STRANICA OBAVIJESTI – FACEBOOK GRUPA ZA ČLANOVE KNJIŽNICE

Čitaonica je za vrijeme ispitnih rokova Muzičke akademije dostupna na korištenje isključivo studentima Muzičke akademije

(zatvorena je za druge članove / korisnike)


 

O knjižnici

djelatnice:

Prostor knjižnice:

Knjižnica je do 2015. bila smještena u premalim (130 m2) i neprikladnim prostorima u Berislavićevoj 16 . Knjižnica je u siječnju 2015. preseljena na prvi kat nove zgrade Muzičke akademije na Trgu Republike Hrvatske, u prostoru projektiranom za knjižnicu i čitaonicu, površine  438,17 m2.

Nova čitaonica ima uz 30 mjesta za korisnike 12 mjesta opremljenih računalima koja omogućuju pristup digitalnoj građi (audio, video i tekstualnoj) kao i wifi pristupnu točku koja korisnicima omogućuje spajanje na Internet vlastitim prijenosnim računalima.

Unatrag dvije godine, knjižnica je pretplaćena na sljedeće: bazu članaka iz znanstvenih časopisa (JSTOR-music) – za korištenje svima iz prostora Muzičke akademije, mrežnu glazbenu enciklopediju (Grove Music Online), bazu zvučnih snimaka (Naxos Music Library) – za korištenje u nastavi.

Veličina i rast fonda:

Fond Knjižnice MA raste u skladu sa potrebama nastave i financijskim mogućnostima  za nabavu građe. Fiksna visina fonda za nabavu građe iz vlastitih sredstava utvrđuje se godišnjim financijskim planom od 1998. godine te se, ovisno o mogućnostima ustanove, kreće oko 50.000,00 kn godišnje. Osim vlastitih sredstava za nabavu, koriste se i sredstva sa znanstvenih projekata i Ciljeva iz Programskih ugovora Sveučilišta u Zagrebu (unatrag dvije godine).

Zbirka sadrži rukopisne i tiskane knjige o glazbi, rukopisne i tiskane note, zbirku izvedbenih materijala za ansamble MA, zvučne i video snimke, časopise i ocjenske radove studenata MA (ukupno sadrži 62.747 primjeraka knjižnične građe). Knjige, tiskane note i zvučni snimci  nabavljaju se prema listama želja koje se oblikuju na odsjecima MA, uz koordinaciju Povjerenstva za knjižnicu. Strani časopisi nabavljali su se sustavno- pretplatom koju je plaćalo Ministarstvo znanosti. Po ukidanju fonda za njihovu nabavu, pretplate su se prekinule. Danas je knjižnica pretplaćena na dva domaća časopisa iz vlastitih sredstava (Tonovi i Sv. Cecilija).

 

© 2016 Muzička akademija Sveučilište u Zagrebu

error: Content is protected !!
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Twitter