KARIJERNI CENTAR

POZIV – RADIONICA KARIJERNOG RAZVOJA – PROSINAC 2022. !

 

Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu zadužen je za pružanje sustavne podrške i to u sljedećim kategorijama:

 

 

Karijerni centar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu središnje je mjesto za pružanje podrške studentima u obliku savjetovanja, edukacije i povezivanja s potencijalnim poslodavcima, u svrhu ranog razvoja karijere i ostvarivanja drugih mogućnosti profesionalnog razvoja.

Karijerni centar pruža studentima usluge:

 • karijernog savjetovanja, edukacije i podrške, kako bi im pomogli identificirati interese, otkriti mogućnosti za profesionalni razvoj i pružiti podršku na putu ka ostvarenju karijernih ciljeva;
 • organizacije grupnih radionica izrade vlastitog karijernog plana, pisanja molbi i životopisa ili uspješnog predstavljanja na selekcijskim razgovorima:
 • organizacija radionica u kojima Alumni Muzičke akademije predstavljaju primjere mogućnosti karijere po završetku studija, zahtjeve određenih radnih mjesta kao i izazove s kojima su se susreli na početku svog poslovnog puta;
 • dostupnosti informacija vezanih uz karijerne mogućnosti; pomoć pri povezivanju studenata s poslodavcima, nude poslodavcima mogućnost da se prijave kao stalni poslodavac za provođenje stručne prakse ili zaposlenja određenog profila studenata i/ili diplomanata.

Karijerni centar Muzičke akademije poveznica je studenata i diplomanata s potencijalnim poslodavcima, na obostranu korist: studentima predstavlja mogućnosti razvoja karijere a poslodavcima uvid u nove potencijalne kadrove i mogućnost zapošljavanja u budućnosti.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu aktivno sudjeluje i sustavno prati povezivanje svojih studenata i diplomanata s institucijama kao što su Zagrebačka Filharmonija, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Simfonijski orkestar Hrvatske Radiotelevizije, a u budućnosti planira ojačati svoje veze s većim krugom potencijalnih poslodavaca, sve u svrhu ranog razvoja profesionalne karijere svojih diplomanata.

 

Predstavi se kroz životopis

Životopis je pregled tvog iskustva, prakse, kompetencija i sposobnosti. Cilj mu je zainteresirati potencijalnog poslodavca da te upozna i pozove na razgovor i/ili audiciju.

 

Kakav životopis mora biti?

 • pregledan i sažet
 • ne veći od 3 stranice
 • bez gramatičkih grešaka, tipfelera i nejasnih formi
 • u naziv životopisa stavi svoje ime – izbjegavaj dijakritičke znakove (koristi c,z,s umjesto č, ž, š – posebno ako se obraćaš stranom poslodavcu)
 • popis obrazovanja i radnog iskustva slaži od aktualnog prema starijem
 • koristi jednostavan font (Times New Roman, Arial, Calibri) i veličinu 12
 • nipošto ne navodi netočne ili nepotpune podatke
 • preporuke profesora stavi kao dodatak životopisu

 

Javi se na suradnja@muza.hr i dogovori svoj termin tijekom kojeg ćemo detaljno proći kroz sadržaj tvog životopisa i raspraviti sve nedoumice.

Motivacijsko pismo

Motivacijsko pismo pokazuje tvoju posebnu motiviranost za specifično radno mjesto/poziciju za koju se natječeš i zbog koje se potencijalnom poslodavcu želiš predstaviti u najboljem svjetlu. Ujedno, motivacijskim pismom podcrtavaš posebne vještine, znanja i sposobnosti koje te čine najboljim odabirom za navedeno radno mjesto/poziciju. Zbog svega navedenog, vrlo je bitno naglasiti ono što te razlikuje od mogućih ostalih kandidata.

 

Motivacijsko pismo treba biti:

 • grafički usklađeno sa životopisom u fontu i stilu
 • sažeto – ne dulje od 1 stranice
 • specifično za konkretnu poziciju
 • u uvodnom dijelu navedi razlog obraćanja (‘javljam se na natječaj za radno mjesto, objavljen na dan…’)
 • razradi svoju motivaciju i interes za specifično radno mjesto/poziciju; koristiti konkretne argumente, bez općenitih izraza; oprez s korištenjem rečenica koje započinju s ‘ja’; koncentriraj se na informacije koje su važne potencijalnom poslodavcu; koncentriraj se na svoje prednosti
 • na kraju navedi dokumente koje prilažeš motivacijskom pismu, osim životopisa (pisma preporuke, diploma i sl.);
 • oprezno više puta pregledaj pismo kako bi bilo bez gramatičkih greški i tipfelera.

 

Javi se na suradnja@muza.hr i dogovori svoj termin tijekom kojeg ćemo ti pomoći sa sastavljanjem tvog motivacijskog pisma.

 

Karijerno savjetovanje

Kroz individualna i/ili grupna savjetovanja i radionice trudimo se traženje i pronalazak posla učiniti što lakšim za sve naše studente i diplomante.

I zapamtite, cilj studiranje nije samo diploma već stjecanje znanja i vještina. Svako iskustvo stečeno tijekom studija poslodavci cijene. Podsjećamo vas da je smisao studiranja ne samo stjecanje znanja usko povezanih s vašom strukom, već i širenje obzora i usvajanje novih vještina. Iskoristite mogućnosti za svako širenje svojih obzora koje će vam omogućiti stjecanje novih vještina: volontirajte, istražujte, organizirajte aktivnosti i uključite se u rad studentskih udruga. Svako novo iskustvo stečeno tijekom studija je dragocjeno i poslodavci ga cijene.

 

Nikada nije rano da kreneš razmišljati o karijeri, javi se na suradnja@muza.hr i dogovori svoj termin savjetovanja. 

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube