KARIJERNI CENTAR

Dragi studenti,

Karijerni centar Muzičke akademije vas poziva na prvi susret iz ciklusa ‘Upoznaj poslodavca’.

Cilj susreta je predstaviti najvažnije poslodavce studentima, prezentirati mogućnosti koje se studentima nude tijekom studija i nakon njega, kao i omogućiti uvid u poznate i manje poznate detalje profesionalne djelatnosti.

U ponedjeljak, 22. siječnja 2024. u 10:00 sati u zbornici Muzičke akademije ravnateljica Opere Hrvatskog narodnoga kazališta u Zagrebu Željka Barišić Pulig i solist Opere HNK u Zagrebu Ljubomir Puškarić predstavit će vam Operu HNK u Zagrebu. Uz predstavljanje rada solista, orkestra i zbora Opere, odgovarat će na pitanja studenata.


Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu zadužen je za pružanje sustavne podrške i to u sljedećim kategorijama:

 

 

Karijerni centar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu središnje je mjesto za pružanje podrške studentima u obliku savjetovanja, edukacije i povezivanja s potencijalnim poslodavcima, u svrhu ranog razvoja karijere i ostvarivanja drugih mogućnosti profesionalnog razvoja.

Karijerni centar pruža studentima usluge:

 • karijernog savjetovanja, edukacije i podrške, kako bi im pomogli identificirati interese, otkriti mogućnosti za profesionalni razvoj i pružiti podršku na putu ka ostvarenju karijernih ciljeva;
 • organizacije grupnih radionica izrade vlastitog karijernog plana, pisanja molbi i životopisa ili uspješnog predstavljanja na selekcijskim razgovorima:
 • organizacija radionica u kojima Alumni Muzičke akademije predstavljaju primjere mogućnosti karijere po završetku studija, zahtjeve određenih radnih mjesta kao i izazove s kojima su se susreli na početku svog poslovnog puta;
 • dostupnosti informacija vezanih uz karijerne mogućnosti; pomoć pri povezivanju studenata s poslodavcima, nude poslodavcima mogućnost da se prijave kao stalni poslodavac za provođenje stručne prakse ili zaposlenja određenog profila studenata i/ili diplomanata.

Karijerni centar Muzičke akademije poveznica je studenata i diplomanata s potencijalnim poslodavcima, na obostranu korist: studentima predstavlja mogućnosti razvoja karijere a poslodavcima uvid u nove potencijalne kadrove i mogućnost zapošljavanja u budućnosti.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu aktivno sudjeluje i sustavno prati povezivanje svojih studenata i diplomanata s institucijama kao što su Zagrebačka Filharmonija, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Simfonijski orkestar Hrvatske Radiotelevizije, a u budućnosti planira ojačati svoje veze s većim krugom potencijalnih poslodavaca, sve u svrhu ranog razvoja profesionalne karijere svojih diplomanata.

 

Predstavi se kroz životopis

Životopis je pregled tvog iskustva, prakse, kompetencija i sposobnosti. Cilj mu je zainteresirati potencijalnog poslodavca da te upozna i pozove na razgovor i/ili audiciju.

 

Kakav životopis mora biti?

 • pregledan i sažet
 • ne veći od 3 stranice
 • bez gramatičkih grešaka, tipfelera i nejasnih formi
 • u naziv životopisa stavi svoje ime – izbjegavaj dijakritičke znakove (koristi c,z,s umjesto č, ž, š – posebno ako se obraćaš stranom poslodavcu)
 • popis obrazovanja i radnog iskustva slaži od aktualnog prema starijem
 • koristi jednostavan font (Times New Roman, Arial, Calibri) i veličinu 12
 • nipošto ne navodi netočne ili nepotpune podatke
 • preporuke profesora stavi kao dodatak životopisu

 

Javi se na suradnja@muza.unizg.hr i dogovori svoj termin tijekom kojeg ćemo detaljno proći kroz sadržaj tvog životopisa i raspraviti sve nedoumice.

Motivacijsko pismo

Motivacijsko pismo pokazuje tvoju posebnu motiviranost za specifično radno mjesto/poziciju za koju se natječeš i zbog koje se potencijalnom poslodavcu želiš predstaviti u najboljem svjetlu. Ujedno, motivacijskim pismom podcrtavaš posebne vještine, znanja i sposobnosti koje te čine najboljim odabirom za navedeno radno mjesto/poziciju. Zbog svega navedenog, vrlo je bitno naglasiti ono što te razlikuje od mogućih ostalih kandidata.

 

Motivacijsko pismo treba biti:

 • grafički usklađeno sa životopisom u fontu i stilu
 • sažeto – ne dulje od 1 stranice
 • specifično za konkretnu poziciju
 • u uvodnom dijelu navedi razlog obraćanja (‘javljam se na natječaj za radno mjesto, objavljen na dan…’)
 • razradi svoju motivaciju i interes za specifično radno mjesto/poziciju; koristiti konkretne argumente, bez općenitih izraza; oprez s korištenjem rečenica koje započinju s ‘ja’; koncentriraj se na informacije koje su važne potencijalnom poslodavcu; koncentriraj se na svoje prednosti
 • na kraju navedi dokumente koje prilažeš motivacijskom pismu, osim životopisa (pisma preporuke, diploma i sl.);
 • oprezno više puta pregledaj pismo kako bi bilo bez gramatičkih greški i tipfelera.

 

Javi se na suradnja@muza.unizg.hr i dogovori svoj termin tijekom kojeg ćemo ti pomoći sa sastavljanjem tvog motivacijskog pisma.

 

Karijerno savjetovanje

Kroz individualna i/ili grupna savjetovanja i radionice trudimo se traženje i pronalazak posla učiniti što lakšim za sve naše studente i diplomante.

I zapamtite, cilj studiranje nije samo diploma već stjecanje znanja i vještina. Svako iskustvo stečeno tijekom studija poslodavci cijene. Podsjećamo vas da je smisao studiranja ne samo stjecanje znanja usko povezanih s vašom strukom, već i širenje obzora i usvajanje novih vještina. Iskoristite mogućnosti za svako širenje svojih obzora koje će vam omogućiti stjecanje novih vještina: volontirajte, istražujte, organizirajte aktivnosti i uključite se u rad studentskih udruga. Svako novo iskustvo stečeno tijekom studija je dragocjeno i poslodavci ga cijene.

 

Nikada nije rano da kreneš razmišljati o karijeri, javi se na suradnja@muza.unizg.hr i dogovori svoj termin savjetovanja. 

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram