Power Relations in Higher Music Education – AEC PROJEKT

Power Relations in Higher Music Education – poziv na sudjelovanje u projektu

Drage studentice i studenti, drage kolegice i kolege,

od veljače 2021. godine naša je akademija – kao jedna od devet europskih muzičkih akademija – članicom trogodišnjeg međunarodnog projekta Power Relations in Higher Music Education (PRIhME), koji se odvija kroz Erasmus+ program strateškog partnerstva. U središtu je projekta dosad rijetko adresirana tema kompleksnih odnosa moći, (nerijetko) skrivenih hijerarhija i posljedičnih nejednakosti koje se zrcale u različitim aspektima institucionalne kulture, međuljudskih odnosa i svakodnevnih praksi u institucijama visokoškolskog glazbenog obrazovanja.

Projekt se zasniva na osnovnoj ideji otvorenih i participativnih diskusija o pojedinim aspektima središnje teme u kojima svojim iskustvima, razmišljanjima i idejama ravnopravno sudjeluju predstavnici studenata, nastavnika i upravljačkih i administrativnih tijela svake od akademija koje su članice projekta. Te diskusije, kao svojevrsni forumi oblikovani su po uzoru na tzv. citizens’ assembly i oslanjaju na uspješne oblike participativne demokracije u kojima ključnu ulogu u odlučivanju imaju oni kojih se same teme koje su predmetom diskusije izravno tiču. Umjesto da se diskusije o odnosima moći odvijaju (isključivo) na najvišim instancama, a odluke donose i nameću odozgo, ovaj oblik rada, drugim riječima, otvara prostor za šire razumijevanje različitih perspektiva i iskustava pojedinaca i skupina koje čine naše institucije.

U ovoj fazi projekta u potrazi smo za predstavnicima studenata (3 osobe), nastavnika (2 osobe) i upravljačkih tijela (1 osoba) spremnima za sudjelovanje u radu ovih foruma kroz sljedeće dvije godine trajanja projekta. Službeni projektni poziv na sudjelovanje sa svim detaljima vezanim uz sadržaj projekta, načine rada foruma, dinamiku njihova održavanja i razinu individualnog angažmana pojedinačnih sudionika nalazi se u privitku ove poruke.

Svi troškovi putovanja i smještaja koji su vezani uz sudjelovanje na forumima (koji će se odvijati na muzičkim akademijama u Grazu, Dublinu, San Sebastianu i Rimu), u potpunosti su pokriveni projektnim sredstvima. Radni jezik foruma je engleski.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u projektu, ali imate neka dodatna pitanja, slobodno mi se obratite emailom na adresu mpiskor@muza.hr

Rok za prijavu je nedjelja, 25. travnja 2021. Prijave se predaju elektroničkim putem na mpiskor@muza.hr

U nadi da ćete temu ovog projekta prepoznati kao važnu za sebe osobno, ali i instituciju na kojoj studirate ili djelujete, unaprijed se radujem zajedničkom radu i rezultatima.

Srdačno,
doc. dr. sc. Mojca Piškor

Invitation for participants to the PRIhME Stakeholder Assemblies_EN– PDF

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram