Međunarodna suradnja

 

 

 

Ovdje možete pronaći obavijesti o mogućnostima razmjene studenata i profesora s partnerskim institucijama u inozemstvu, upute o prijavama i rokovima te korisne informacije vezane za pripremu i odlazak na studijsku razmjenu u inozemstvo.
Strani studenti mogu se informirati o uvjetima i mogućnostima studijskog boravka u Hrvatskoj i saznati nešto više o Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ured za međunarodnu suradnju otvoren je u listopadu 2007. godine i od tada je međunarodna aktivnost Muzičke akademije krenula novim putovima. Muzička akademija pristupila je Europskim programima razmjene studenata i profesora ERASMUS i CEEPUS te povećala broj partnerskih institucija s kojima se razvila intenzivna suradnja.
Ured informira studente i profesore o mogućnostima suradnje i razmjene te administrativno, organizacijski i logistički prati provedbu ugovorene suradnje razmjene profesora, studenata, glazbenih projekata, seminara, natjecanja i drugih aktivnosti.

Djelatnici ureda:

Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju

Ema Proso Šepec

m@il: suradnja@muza.unizg.hr

tel: +385 1 4810 200 / 116

fax: +385 1 4872 380

Ured za međunarodnu suradnju – soba 529

Prodekanica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju

red.prof.art. Martina Gojčeta Silić

m@il: prodekan.suradnja@muza.unizg.hr

Ured prodekana – soba 423

Erasmus+ seminar Quality and inclusion in the new Blended Intensive Programmes for Higher education institutions

Odlukom Agencije za mobilnost i programe Europske unije voditeljica ureda za međunarodnu suradnju Muzičke akademije Ema Proso Šepec sudjelovala je na aktivnosti osposobljavanja i suradnje u okviru programa Erasmus+ koji se održao od 23. do 26. listopada u Temišvaru (Rumunjska).

 

 

Međunarodni edukativni seminar pod nazivom Quality and inclusion in the new Blended Intensive Programmes for Higher education institutions okupio je oko pedeset sudionika visokoškolskih institucija s područja Rumunjske, Srbije i Hrvatske. Cilj seminara bio je informiranje sudionika o načinima planiranja, organizacije i provedbe Erasmus+ kombiniranih intenzivnih programa (BIP – Blended Intensive Programme), te razmjena dobre prakse između predstavnika različitih visokoškolskih ustanova s područja tri države, ali i formiranje osnova za razvoj novih suradnji i partnerstva među okupljenim predstavnicima institucija.

Muzička akademija je do sada sudjelovala u provedbi dva Erasmus+ kombinirana intenzivna programa u svojstvu partnera, Brass ‘n’ Roll u akademskoj godini 2021./22. i Winds of Central Europe Summer School u akademskoj godini 2022./23. S obzirom na rastući interes studenata i nastavnika, vjerujemo da ćemo realizirati i sljedeće Erasmus+ BIP projekte koji su trenutno u pripremi. Svi zainteresirani za sudjelovanje ili organizaciju novih Erasmus+ BIP programa mogu se obratiti Uredu za međunarodnu suradnju Muzičke akademije na suradnja@muza.hr

 

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram