Zgrada Muzičke akademije

ŠTO NUDI PROSTOR AKADEMIJE  

Zgrada Muzičke akademije nalazi se u centru grada Zagreba. Izgrađena je 2015 godine. Na 12000 m2 nudi, između ostalog, slijedeće sadržaje:

 

Velika koncertna dvorana – 300 sjedećih mjesta

Koncertna dvorana u srcu grada Zagreba, novi je prostor glazbenih zbivanja u gradu Zagrebu, te svojim programima i sadržajima privlači široki krug publike i ljubitelja glazbe.

Dvorana je opremljena vrhunskim audio i video uređajima, kino platnom i projektorom. Promjenjive je geometrije i akustike, sa orkestralnom jamom tako da su moguće izvedbe manjih opernih produkcija. Prikladna je za održavanje raznih vrsta priredbi, seminara i kongresa.

 

Tri manje koncertne dvorane – po 100 sjedećih mjesta  (dvorane Huml, Stančić i dvorana 319)

Tri manje dvorane namijenjene su nastupima studenata, solističkim recitalima i koncertima komorne glazbe.

 

42 učionice za individualnu nastavu i komornu glazbu

9 učionica za grupnu nastavu 

35 vježbaonica za studente

 

Tonski studio i multimedijska dvorana –  zahvaljujući vrhunskoj opremljenosti pružaju mogućnost audio i video snimanja. Vrhunski opremljen tonski studio pruža mogućnosti snimanja nosača zvuka.

Knjižnica i čitaonica  – građu knjižnice Muzičke akademije sačinjavaju rukopisne i tiskane knjige o glazbi, rukopisne i tiskane note, zbirka izvedbenih materijala za ansamble, zvučne i video snimke, časopisi i ocjenski radovi studenata Akademije – ukupno 62.747 jedinica knjižnične građe. Knjige, tiskane note i zvučni zapisi nabavljaju sukladno potrebama pojedinih odsjeka. Knjižnica Muzičke akademije u Zagrebu najveća u zbirka glazbene građe u Republici Hrvatskoj.

Apartmani za gostujuće profesore  – Na 7. katu zgrade Muzičke akademije nalaze se dva opremljena apartmana za gostujuće profesore.

Hosteli za gostujuće grupe studenata i hoteli za gostujuće profesore  – Muzička akademija smještena je u samom centru grada, a u neposrednoj blizini nalaze se hosteli za smještaj studenata i nekoliko hotela za smještaj gostujućih profesora.

muzakbersaaudicijeIMG_20150710_105907humlcitaonica

36

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram