Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

GOSTOVANJE / Hrvatski operetni intermezzo / HNK Zagreb / Ljetne večeri

15 lipnja @ 18:00

Ulaz slobodan.

Dvije hrvatske umjetničke akademije ove godine slave velike obljetnice – Muzička akademija u Zagrebu slavi 100, a Umjetnička akademija u Splitu 25 godina postojanja! Razlog je to za zajednički projekt nazvan Hrvatski operetni intermezzo!

Hrvatski operetni intermezzo potekao je iz projekta Hrvatske operete Muzičke akademije koji je izveden već nekoliko puta u Zagrebu – u dvorani Blagoje Bersa, u Foyeru HNK te u KBC-u Sestre milosrdnice. Na poziv Umjetničke akademije u Splitu mladi glazbenici udružili su se u zajednički projekt te su u Splitu održali dva koncert naslovljena Hrvatski operetni intermezzo – u Foyeru HNK te u novootvorenoj dvorani Hrvatski dom Split.

Sada je došlo vrijeme da se zajednički koncert održi i u Zagrebu i to ispred HNK u sklopu Ljetnih večeri. Studenti pjevanja dviju akademija publici će predstaviti operete hrvatskih autora! Na programu će se naći najljepši ulomci iz opereta Bosonga plesačica i Barun Trenk Srećka Albinija, Momci na brod Ivana pl. Zajca te Spli’ski akvarel, Kraljica lopte, Jurek i Štefek, Avantura u Šangaju i Mala Floramye Ive Tijardovića, Splićanina koji je djelovao i u rodnom gradu i u Zagrebu.

U projektu osim studenata Muzičke i Umjetničke akademije sudjeluju i studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta koji su osmislili i odabrali kostime te Kristina Grubiša, studentica režije na Akademiji dramske umjetnosti. Voditelji projekta sa zagrebačke strane su Eva Kirchmayer Bilić i Kristina Beck Kukavčić, a sa splitske Žana Marendić, maestro Hari Zlodre, Ante Jerkunica, Elena Nikolaeva i Igor Glushkov.

KLAVIRSKA SURADNJA
Eva Kirchmayer Bilić, umjetnički savjetnik, MA Zagreb
Zoran Velić, viši umjetnički savjetnik, UMAS Split

VODITELJI PROJEKTA
mr. art. Eva Kirchmayer Bilić, umjetnički savjetnik, MA Zagreb
mr. art. Kristina Beck-Kukavčić, predavač – u okviru kolegija Hrvatska vokalna baština, MA Zagreb
doc. art. Žana Marendić, UMAS Split
izv. prof. art. Hari Zlodre, UMAS Split
Ante Jerkunica, stručni suradnik, UMAS Split

REDATELJICA
Kristina Grubiša, Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu

KOREOGRAFIJA I SCENSKI POKRET
Mateja Pučko-Petković, viši predavač, MA Zagreb
doc. art. Elena Nikolaeva, UMAS Split
Igor Glushkov, solist baleta HNK Split

KOSTIMOGRAFIJA I IZBOR KOSTIMA
studenti 1. godine diplomskog studija Tekstilnog i modnog dizajna, smjer Kostimografija: Sara Bardić, Josip Đerek, Teodora Kralj, Ema Marković-Imbrija, Ana Roko i Sofija Curiš pod mentorstvom doc. art. Barbare Bourek, izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, Franke Karin, ass., stručne suradnice dr. sc. Beti Rogine-Car, Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu

PRODUKCIJA
Gabriela Paradžik

PJEVAČI 
Laura Marincel Haller, Petra Cik, Katarina Margaretić, Barbara Pijetlović, Nela Katalenić-Klinar, Antonija Žarković, Stefani Pijetlović, Dea Qivlaku, Emanuel Tomljenović, Stefano Surian, Luka Čevizović (MA Zagreb)

Ana Matković, Filip Mikša, Mia Gazdović, Ana Čudina, Matija Škiljo, Ani Škorić, Mila Ždero, Neda Aleksić-Pejković (UMAS Split)

IZBOR KOSTIMA I KOSTIMOGRAFIJA
studenti 1. godine diplomskog studija Tekstilnog i modnog dizajna, smjer Kostimografija: Sara Bardić, Josip Đerek, Teodora Kralj, Ema Marković-Imbrija, Ana Roko i Sofija Curiš pod mentorstvom doc. art. Barbare Bourek, izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, stručne suradnice dr. sc. Beti Rogine-Car i Franke Karin, ass. (Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu)

PRODUKCIJA
Gabriela Paradžik

 

Detalji:

Datum:
15 lipnja
Vrijeme:
18:00
Cijena:
Ulaz slobodan.

Lokacija

HNK Zagreb
Trg Republike Hrvatske 15
Zagreb, Zagreb 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube