Loading Događanja

« All Događanja

Harfe diem / Diana Grubišić Ćiković i gosti / ciklus koncerata Vivant professores

16-05-2023 @ 19:00

3EUR – 4EUR

Diana Grubišić Ćiković predstavit će skladbe za harfu od baroka do modernizma, od Händela do Tourniera!

Na koncertu će joj se pridružiti Tamara Coha Mandić i Petar Krešimir Pustički s kojima će izvesti Debussyjevu Trio sonatu za flautu, violu i harfu.

 

G. F. Händel: Koncert za harfu u B-duru, op. 4, br. 6

J. L. Dussek: Velika sonata za harfu u Es-duru

L. Spohr: Fantazija u c-molu, op. 35

G. Fauré: Une chatelaine en sa tour…, op. 110

G. Fauré: Impromptu, op. 86

M. Tournier: Au matin

C. Debussy: Trio sonata za flautu, violu i harfu

 

Diana Grubišić Ćiković u rodnom je gradu Rijeci, u klasi prof. Sonje Pavletić, završila osnovnu i srednju glazbenu školu za klavir, a istovremeno je pohađala osnovnu i srednju glazbenu školu za harfu u Ljubljani.

Studij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat, a studij harfe 1994. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na majstorskim seminarima kod uglednih pedagoga, uključujući prof. Catherine Michel (Francuska) i prof. Patrizie Tassini (Italija), a poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u Lovranu u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Rusija). Održala je brojne solističke i komorne koncerte u zemlji i inozemstvu te je nastupala kao solistica uz pratnju Orkestra Opere Hrvatskog Narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra, Zadarskog komornog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra, ansambla Cantus te Mađarskog simfonijskog orkestra Danubia.

Posljednjih godina imala je nekoliko zapaženih solističkih nastupa uz pratnju orkestra. Godine 2015. u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu praizvela je Liru, koncert za harfu i gudački orkestar Zorana Novačića, a dvije godine kasnije isti je koncert, uz pratnju Gudačkog orkestra HNK Ivana pl. Zajca, izvela na pozornici njihova kazališta. Godine 2016. uz pratnju Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke izvela je gitaristički Concierto de Aranjuez u Rodrigovoj i Zabaletinoj obradi za harfu; godine 2017. na Dubrovačkim ljetnim igrama zajedno s flautisticom Tamarom Coha Mandić izvela je uz Dubrovački simfonijski orkestar i dirigenta Richarda Rosenberga Mozartov Koncert za flautu, harfu i orkestar u C-duru, K.299; godine 2018. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s Tamarom Coha Mandić i udaraljkašicom Ivanom Kuljerić izvela je Papandopulovu Koncertantnu glazbu za flautu, harfu i vibrafon uz pratnju Simfonijskog orkestar HRT-a na čelu s dirigentom Miranom Vaupotićem.

Osim solistički Diana Grubišić Ćiković nastupa i u raznim komornim sastavima – sa sestrom violinisticom Teom Grubišić, s flautisticom Tamarom Coha Mandić i drugima. Snimila je nekoliko nosača zvuka – 2007. solo CD Harfosfera (Croatia Records), 2008. Slow motion (Croatia Records) u suradnji s Tamarom Coha Mandić te 2020. L’Heure Exquise (Croatia Records) u suradnji sa sopranisticom Miljenkom Grđan.

Više od 22 godine bila je u stalnom angažmanu kao solo harfistica orkestra Opere HNK Ivana pl Zajca u Rijeci, a čitavo vrijeme surađuje sa gotovo svim orkestrima u Hrvatskoj i Sloveniji. Redovita je članica ocjenjivačkih sudova na domaćim i inozemnim harfističkim natjecanjima te voditeljica međunarodnih harfističkih seminara.

Na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu predaje harfu od 2002. kao docentica, od 2015. kao izvanredna te od 2022. godine kao redovita profesorica.

 

Cijena ulaznice u pretprodaji: 3 EUR.
Cijena ulaznice na dan koncerta: 4 EUR.
Ulaznice se kupuju na web portalu Ulaznice.hr, ovlaštenim prodajnim mjestima te na blagajni dvorane Bersa dva sata prije početka koncerta.

Detalji:

Datum:
16-05-2023
Vrijeme:
19:00
Cijena:
3EUR – 4EUR

Lokacija

Koncertna dvorana Blagoje Bersa
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, Zagreb 10000
Pogledaj na Google maps-u

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube