Matija Fortuna, asistent

Matija Fortuna, asistent
OSOBNI PODATCI
E-pošta matija.fortuna@gmail.com
Poveznica na osobnu web stranicu www.matijafortuna.com
NASTAVA

 

Odsjek 3. odsjek za dirigiranje, harfu i udaraljke
Kolegiji Dirigiranje, Sviranje partitura, Orkestar
Soba 319
Raspored  
Konzultacije  
Područja interesa:
 
OBRAZOVANJE

6/2013. Postdiplomski studij dirigiranja, Akademija za glazbu i scensku umjetnost u Beču

10/2011. Diplomski studija dirigiranja, Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu

9/2009. Diplomski studij Glazbene teorije

 

 
RADNO ISKUSTVO 

12/2015-1/2019, Muzička akademija, asistent

 
Umjetnička djelatnost 

 

Matija Fortuna rođen je 6. prosinca 1985. godine. Na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je u rujnu 2009. godine na studiju Glazbene teorije pod mentorstovom profesora Berislava Šipuša. U listopadu 2011. godine diplomirao je i Orkestralno dirigiranje u klasi profesora Vjekoslava Šuteja i Uroša Lajovica. Dobitnik je «Top stipendije za top studente» u  akademskoj godini 2010/2011. U okviru Erasmus programa za razmjenu studenata, 5. godinu studija dirigiranja proveo je na Akademiji za glazbu i scensku umjetnost u Beču. U lipnju 2013. godine završio je poslijediplomski studiju dirigiranja na Akademiji za glazbu i scensku umjetnost, u klasi profesora Uroša Lajovica. Operno dirigiranje učio je kod profesora Konrada Leitnera, opernu korepeticiju kod profesora Mariusa Burkerta, a studirao je i na postdiplomskom studiju klavira, komorne glazbe i „lieda“ u klasi profesorice Roswithe Heintze.

Za vrijeme postdiplomskog studija u Beču imao je priliku raditi s dva velika svjetska dirigenta (Fabio Luisi i Bertrand de Billy).

U listopadu 2015. godine Matija Fortuna bio je polufinalist međunarodnog dirigentskog natjecanja «Lovro von Matač».

Od prosinca 2015. godine zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilista u Zagrebu, kao asistent profesoru Mladenu Tarbuku na Odsjeku za dirigiranje, te redovito dirigira simfonijskim orkestrom Muzičke akademije.

Od listopada 2015. godine surađuje s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje je dirigirao predstavama „Rigoletto“ Giuseppea Verdija, „Andrea Chenier“ Umberta Giordana, „Werther“ Julesa Masseneta, «Šišmiš» Johanna Straussa. Kao dirigent asistirao je u pripremi opere «Giulio Cesare» Georga Friedricha Händela, te u drugim opernim i simfonijskim produkcijama.

 

ZNANSTVENO – ISTRAŽIVAČKI RAD

Znanstveni radovi:

 
 
datum objave

 

15. siječnja 2019. godine

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram