Ivan Pernicki

Umjetnički suradnik, Ivan Pernicki

Akademski muzičar klavirist i profesor klavira

 

 

 

OSOBNI PODATCI
E-pošta Ipernicki@muza.hr
Poveznica na osobnu web stranicu Click or tap here to enter text.
NASTAVA
Odsjek 4. Odsjek
Kolegiji Nastava korepeticije solo pjevanja, Vokalno/instrumentalno klavirski duo
Soba 544, 730, 731
Raspored Ponedjeljak 18 do 20h

(Soba 410)

 

Utorak 10 do 14h

(Soba 544)

 

Srijeda 9 do 14h

(Soba 730)

 

Četvrtak 9 do 14h

(Soba 731)

 

Petak 10 do 15h

(Soba 544)

Konzultacije Srijeda (po dogovoru)
Područja interesa:
Umjetnički suradnik/pijanist za područje vokalne umjetnosti (operne arije, oratorij, solo pjesma, vokalni ansambli, zborovi, vokalno instrumentalni ansambli), te literatura pisana za instrument klarinet. Komorna glazba.

 

OBRAZOVANJE (u točkama kronološki od recentnog prema starijem)

2006 – 2009 La scola Cantorum, Pariz

2001 – 2006 Muzička akademija, Sveučilište u Zagrebu

1990 – 2001 Glazbena škola Pavao Markovac, Zagreb

 

RADNO ISKUSTVO (razdoblje, institucija, radno mjesto)
Muzička akademija u Zagrebu

2019 –

Akademija za glasbo v Ljubljani

2015 – 2021

Glazbena škola Vatroslav Lisinski

2006 – 2019

 

Umjetnička djelatnost (opis umjetničke djelatnost do max. 200 znakova)

Član žirija na međunarodnim natjecanjima International Competition Opus (Krakow, Poljska) i International Competition Florestano Rossomandi (Foggia, Italija)

Umjetnički ravnatelj međunarodnog natjecanja International competition Artsong Opus (Krakow, Poljska)

 

Solistički koncerti i predavanja

Koncerti komorne glazbe

Održavanje seminara

Sviranje na seminarima

Sviranje na državnim i međunarodnim natjecanjima

 

 

i /ili

ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKI RAD

Znanstveni radovi:

Poveznica na CROSBI: Click or tap here to enter text.

 
Članstvo u strukovnim organizacijama
Alumni Muzičke Akademije

Hrvatsko Društvo Glazbenih Umjetnika

 

Strukovne nagrade/priznanja
Priznanje za sudjelovanje u komisiji međunarodnog natjecanja International Music Competition Opus 2022 (Krakow, Poljska)

 

Nagrada za najboljeg umjetničkog suradnika – natjecanje Temsig (Slovenija), 2019

 

Nagrada za najboljeg umjetničkog suradnika – međunarodno natjecanje Lazar Jovanović (Beograd, Srbija), 2014

 

Projekti
European Clarinet Congress

(Krakow, Poljska) 2022 – službeni pijanist na koncertima unutar Krzysztof Penderecki Academy of Music, te Florianka hall

 

150. obljetnica Glasbene Matice v  Ljubljani, Slovenija

Slovenske umjetničke pjesme – uživo koncertna izvedba izdana na CD-u

 

Suradnja sa Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske, te ostalim državnim i međunarodnim kulturnim institucijama.

 

ostalo
Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a nakon toga upisuje

postdiplomski studij na La Schola Cantorum u Parizu u klasi Eugena Indjica. Zaposlen je kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na odjelu za solo pjevanje.

 

U listopadu 2008. godine pozvan je izvesti premijeru kompozicije skladatelja E. Ewazena na akademiji Juilliard u New Yorku, a 2009. i 2010. godine dobitnik je stipendije za International Keyboard Institute of Music na Mannes College of Music, također u NYC.

 

2014. godine predstavio se kao koncertni pijanist na sveučilištima u SAD-u prezentirajući hrvatske, američke i europske skladatelje za klavir s velikim uspjehom (Goucher College, Baltimore; Slippery Rock University, Pittsburgh; Kennesaw state University, Atlanta). Iste godine dobitnik je posebne nagrade za najboljeg vokalnog korepetitora na natjecanju Lazar Jovanović u Beogradu.

 

2015. godine dobitnik je stipendije Franz Schubert Instituta u Baden bei Wien (Austrija), jednom od najeminentnijih masterclassa i koncertnih prilika u području Lieda pod nazivom “Poetry and Performance of the German Lied”. Prvi je hrvatski pijanist koji je ostvario takav uspjeh u do tad 28 godina postojanja Franz Schubert Instituta !

 

Američki kompozitor Larry Alan Smith posvetio mu je svoju kompoziciju pod nazivom ‘Three Pieces for Piano’. Izdana je 2015. godine (Tallow Tree Music Publishing) i praizvedena 2018. godine na Ivanovoj drugoj turneji u SAD-u (University of Texas in Austin, Butler school of Music; University of Hartford, Hartt school of music; UMKC, Kansas City). Nastup u ‘National WWI Museum in Kansas City’ bio je podržan od ‘House of Representatives’ u Washingtonu. Predavanja i recitali prezentirali su hrvatske kompozicije nastale u periodu 1.svjetskog rata.¸

 

2019. godine službeni je pijanist Gran Canaria International Clarinet Festival (Kanarsko otočje, Španjolska), te je dobitnik posebne nagrade od slovenskog društva TEMSIG. Iste godine nastupio je i sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

 

2020, 2021 i 2022 godine član je komisije međunarodnog natjecanja Opus u organizaciji Life & Art foundation (Krakow, Poljska), a 2021 postaje umjetnički direktor te predsjednik komisije međunarodnog natjecanja Art Song Opus. U 2022 International Competition Florestano Rossomandi poziva Ivana da bude član komisije u području komorne glazbe, a u rujnu iste godine pozvan je biti službeni pijanist Europskog klarinetskog kongresa u Krakowu (Poljska).

 

Nastupao je kao solist i komorni glazbenik za Hrvatsku radio i televiziju (Dobro jutro, Hrvatska; Vijesti iz kulture; Hrvatska uživo; Kod nas doma; HR 3 program, Radio sljeme…)te na mnogim festivalima u Švicarskoj, Španjolskoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Latviji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, te Sjedinjenim Američkim državama. Također, sudjelovao je u realizaciji deset opernih projekata u kojima je imao ulogu orkestra i dirigenta, osvajajući odlične kritike u medijima. Projekte su producirali Swissopernstudio Biel (Švicarska), Academia Lirica in Padova (Italija), Kazalište Mala scena u Zagrebu u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, Opera Mirula u Pučišćima, Aplauz teatar te centar za kulturu Maksimir.

 

Datum objave:

07.10.2022

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube