Julia Gubajdullina, doc.art.

 

Julia Gubajdullina, doc.art.

Julia Gubajdullina

Profesor komorne glazbe

OSOBNI PODATCI

julia.cantabile@gmail.com

 

 

 

NASTAVA

 

Odsjek

5

Kolegiji

Komorna glazba

Soba

518, 222

Raspored

Pon, pet 518, čet 222

Konzultacije

 

Područja interesa:

 

OBRAZOVANJE (u točkama kronološki od recentnog prema starijem)

Čajkovski konzervatorij u Moskvi 1997-2000

Muzičesku Akademija glazbe u Chisinau 1992-1997

RADNO ISKUSTVO (razdoblje, insitucija, radno mjesto)

2000 – 2005  Univerzitet u Sarajevu,Muzička akademija, asistent

2005 – 2012 Sveučilište u Zagrebu, Muzička akademija, umjetnički suradnik

2012 – 2018  Sveučilište u Zagrebu, Muzička akademija, viši umjetnički suradnik

2018 –              Sveučilište u Zagrebu, Muzička akademija, docent komorne glazbe

Julia Gubajdullina rođena je u Kišinevu (Moldavija) u obitelji uglednih glazbenika. Klavir je počela svirati sa četiri godine, a svoj prvi veći uspjeh postigla je kao dvanaestogodišnjakinja, nastupivši uz orkestar Moldavijske filharmonije. Julia je  diplomirala summa cum laude na Glabenoj Akademiji u Kišinevu te poslijediplomski studij završila u Moskvi 1999. godine, magistriravši na prestižnom Državnom konzervatoriju Petar Iljič Čajkovski.

Na Međunarodnom natjecanju za komornu glazbu (Rumunjska, 1993.) osvojila je 1. nagradu, a kao solistica osobito se iskazala 1997. osvajanjem 1. nagrade na Međunarodnom natjecanju u Moldaviji te osvajanjem 3. nagrade na Međunarodnom natjecanju Citta di Sulmona (Italija, 1999.). Dobitnica je Specijalne nagrade UNESCO-a za posebna umjetnička postignuća. Julia je nastupala uz vodeće simfonijske orkestre, te je pod ravnanjem uglednih dirigenata (V. Doni, M. Secikin, M. Ahmet-Zaripov, Ch. Rehli, E. Leduc-Barom) izvela niz velikih klavirskih koncerata Bacha i Beethovena, Brahmsa i Francka, Schumanna i Ravela, Rahmanjinova i Skrjabina.

 

Godine 2000. preselila se u Sarajevo, gdje je predavala na Muzičkoj akademiji i bila stalnom članicom ansambla SONEMUS, s kojim se – izvodeći suvremenu glazbu – uspješno predstavila i u inozemstvu: Zürich (2004.), Muzički biennale Zagreb (2005., 2007.). Od 2005. godine umjetnica živi u Hrvatskoj, radi na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao docent za komornu glazbu. Julia Gubajdullina već petnaest godina koncertira u klavirskom duu s Rubenom Dalibaltayanom. Zajedno s njim suosnivač je ljetne škole u Makarskoj gdje  održava majstorske tečajeve  od 2006.  Također je čest gost profesor na seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Članstvo u strukovnim organizacijama

HDGU

Stručne nagrade/priznanja

HDGPP

Projekti

Suosnivač Ljetne klavirske škole u Makarskoj

ostalo

 

datum objave

30.01.2022

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram