Branimir Pustički, nasl. ass.

Branimir Pustički, nasl. ass.  
Odsjek 6. odsjek za gudačke instrumente i gitaru
Predmeti Violončelo

Metodika nastave violončela

Učionica soba 228
Obrazovanje
Muzička akademija u Zagrebu/Music Academy Zagreb

MMus – violončelo (Valter Dešpalj)

postdiplomski studij na Universitat für Musik und Darstellende Kunst Wien (Reinhard Latzko) / postgraduate studies at Universitat für Musik und Darstellende Kunst Wien (Reinhard Latzko)

Postgraduate Music Diploma in Music Performance na sveučilištu u Stavangeru (Jakob Kullberg) / Postgraduate Music Diploma in Music Performance, Stavanger University (Jakob Kullberg)

Radno iskustvo
Radio Sinfonie Orchester ORF Wien (2006/07) zamjenik vođe violončela / RSO ORF Wien (2006/07) assistant principal

Zagrebački solisti (2008/09) violončelist / Zagreb Soloists (2008/09) cellist

Simfonijski orkestar HRT-a (2009-) vođa violončela / SOHRT Zagreb (2009-) cello solo

Umjetnička djelatnost

Branimir Pustički (Zagreb, 1981.) diplomirao je iz klase Valtera Dešpalja na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te se usavršavao kod Reinharda Latzka u Beču i Jakoba Kullberga u Stavangeru, Norveška. Laureat je mnogih domaćih i inozemnih natjecanja i nagrada od kojih se ističu nagrada za mladog glazbenika godine Zagrebačke Filharmonije i American Expressa, prva nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju “J.Brahms” u Austriji i prva nagrada i nagrada HDS-a na recentnom nacionalnom natjecanju “Papandopulo” u kategoriji komorne glazbe.
Solistički je nastupao uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste, Hrvatski barokni ansambl, Ukrajinsku državnu filharmoniju, Orkestar “Human Rights” i Zagrebački orkestar mladih, a za HRT je snimio i solistička djela za violončelo i orkestar hrvatskih skladatelja J. Tkalčića, M. Ruždjaka i M. Kelemena. Uz stalne komorne sastave Trio 1887 i Gudački trio Pustički, često nastupa sa istaknutim umjetnicima na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je osim redovitih nastupa u većini europskih zemalja ostvario koncerte i turneje u Japanu, Meksiku i SAD-u. Za boravka u Beču radio je kao zamjenik vođe dionice u Simfonijskom orkestru ORF-a, a trenutno radi kao vođa dionice u Simfonijskom orkestru HRT-a i asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Članstvo u strukovnim organizacijama

HUOKU, HDGU

Stručne nagrade, priznanja

  • 1. nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju “J. Brahms” u Austriji
  • 1. nagrada na nacionalnom natjecanju za komorne sastave “B. Papandopulo” sa Triom 1887
  • Nagrada Zagrebačke Filharmonije i American Expressa za najuspješnijeg mladog glazbenika godine
10/07/2017

 

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube