Krešimir Lazar

 

red.prof.art. Krešimir Lazar

 

 
OSOBNI PODATCI
E-pošta kresimir.lazar@gmail.com
   
NASTAVA
Odsjek VI. odsjek
Kolegiji  Violončelo glavni predmet, Metodika nastave violončela i pedagoška praksa-violončelo
Soba 228
Raspored  ponedjeljak cijeli dan, četvrtak  cijeli dan (točni termini dogovaraju se mjesec dana unaprijed prema obvezama studenata i profesora)
Konzultacije Prema potrebi
Područja interesa:
Click or tap here to enter text.
OBRAZOVANJE (u točkama kronološki od recentnog prema starijem)
1996. do 1998. magisterij umjetnosti-violončelo (Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu-mentor prof. art. Valter Dešpalj, 1992. do 1996. diplomirao violončelo sa titulom profesora (Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu-mentor prof. art. Valter Dešpalj), 1992. maturirao na Srednjoj glazbenoj školi u Varaždinu (mentor prof. Darij Milković)
RADNO ISKUSTVO (razdoblje, institucija, radno mjesto)
1996. zapošljava se na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao mlađi asistent, do 2002. napreduje do zvanja docenta, od 2008. postaje izvanredni profesor, a 2015. redoviti profesor.  Od rujna 2022. napreduje u zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju. Sve na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.
Umjetnička djelatnost (opis umjetničke djelatnost do max. 200 znakova)

KREŠIMIR LAZAR rođen je u Varaždinu.

Osvojio je nagrade u zemlji i inozemstvu, među kojima I. nagradu na međunarodnom natjecanju Alfredo Marcosig u Goriziji (Italija) zatim nagradu Hrvatske radiotelevizije Amando Ivančić, Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu, Dekanovu nagradu Muzičke akademije u Zagrebu, nagradu Hrvatskog glazbenog zavoda, nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i ostalih znanstvenih djelatnika u Zagrebu i nagradu Varaždinskih baroknih večeri za najbolju interpretaciju solista „Jurica Murai“ za 2011.

Koncertirao je u više europskih te latinoameričkih zemalja. Kao solist nastupao je uz Zagrebačku filharmoniju, Varaždinski komorni orkestar, Hrvatski barokni ansambl, Hrvatski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i HGM Jazz orkestar. Za nakladničku kuću Cantus snimio je uz Simfonijski orkestar HRT-a Koncert za violinu, violončelo i orkestar Ž. Brkanovića, a u suradnji sa čembalistom K. Hasom snimio je i izdao na nosaču zvuka integralnu snimku 6 sonata za violončelo B. Marcella. 2017. snimio je trajnu snimku za Hrvatski radio – Sonata za violončelo i glasovir B. Kunca u suradnji sa pijanisticom S. Poljak, a 2018. izdao je CD “Vulnerasti cor meum” sa  ansamblom  Camerata Garestin. Uz koncertnu djelatnost sudjelovao je kao predavač na medjunarodnom festivalu gudača Strings Only u Zadru i  kao član međunarodnih žirija na istoimenom natjecanju, kao i na međunarodnom natjecanju Alfredo i Vanda Marcosig u Goriziji (Italija),  na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe Hrvatske i Slovenije kao i na nacionalnom natjecanju “Papandopulo”. Redovito održava zimske seminare u Opatiji u organizaciji udruge «Pro musica», a seminare je održavao i u Zadru i Rijeci.

Stalni je član, solist i šef Varaždinskog komornog orkestra, od 2015. vanjski je član Simfonijskog orkestra HRT gdje djeluje na mjestu zamjenika dionice violončela,  član je i osnivač ansambala „Camerata Garestin“ i „Amadeus trio Zagreb“, a surađivao je sa „Hrvatskim baroknim ansamblom“, ansamblom „Cantus“, ansamblom ”3+” te ansamblom „Le Parlement de Musique“.  Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

 

i /ili

ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKI RAD

Znanstveni radovi:

Poveznica na CROSBI: Click or tap here to enter text.

 
Članstvo u strukovnim organizacijama
 Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (HDGU) i Hrvatskog udruženja orrkestralnih i komornih umjetnika
Strukovne nagrade/priznanja
1996. Nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i ostalih djelatnika zagrebačkog Sveučilišta za  najbolje asistente, 2011. dobitnik je nagrade “Jurica Murai” za najbolju interpretaciju na Varaždinskim baroknim večerima
Projekti
Click or tap here to enter text.
ostalo
Click or tap here to enter text.
Datum objave:

22. rujna 2022.

 

 

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube