Nikolina Ljiljak, umjetnički suradnik

Mag. mus. Nikolina Ljiljak, umjetnički suradnik 

 

 

 

 

   
   
OSOBNI PODATCI  
 

nljiljak@muza.hr

 

 
www.nikolinaljiljak.com

 

 
NASTAVA

 

 ODSJEK: 6. odsjek za gudačke instrumente i gitaru
Kolegij:  Korepeticija
Soba:  629
Raspored:  srijeda – subota
   
 
OBRAZOVANJE

 

– Universität für Musik und darstellende Kunst Wien – postdiplomski studij klavira u komornoj glazbi (M. Fernandes)

– Universität für Musik und darstellende Kunst Wien – postdiplomski studij klavira (M. Hughes)

– Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu – studij klavira (J. Garin)

– GŠ Josipa Hatzea Split (N. Curkan)

 
UMJETNIČKA DJELATNOST

 

 

Sudionica je brojnih natjecanja te osvajačica niza nagrada i priznanja. Prve nagrade osvaja na međunarodnim natjecanjima „Città di Minerbio“ u Italiji (2001.), Etide i skale u Zagrebu (2002.), EPTA – Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Osijeku (2003.) te na državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe – kao solistica (2003.) i članica glasovirskog dua (2009.) i tria (2011.). Kao članica trija flauta-violončelo-klavir 2014. godine osvaja i prvu nagradu na 8. međunarodnom natjecanju komorne glazbe „Cameristi dell’ Alpe Adria“ u Majanu (Italija). Dobitnica je Dekanove i Rektorove nagrade Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2011./2012. za izvanredne rezultate postignute tijekom studija.

Kao solistica i komorna glazbenica nastupala je diljem Europe, među ostalim u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu te u KD Bečkih dječaka MuTh u Beču.

Usavršavala se pohađajući seminare poznatih umjetnika, kao što su A. Valdma, N. Troull, K. Bogino, K. Gekić, N. Flores, R. Mamou, J.É. Soucy i dr.

U poslijednjih sedam godina u Beču intenzivno se bavi i modernom glazbom te je dosada praizvela nekoliko djela komorne glazbe mladih skladatelja.

U siječnju i veljači 2020. godine djeluje kao jedna od službenih korepetitora Međunarodnog violončelističkog natjecanja Antonio Janigro u Zagrebu.

 

 

PROJEKTI
 

U akademskoj godini 2014./2015. aktivna je sudionica projekta Zusammenklänge: Musikunterricht für Flüchtlinge (Instrumentalna nastava za izbjeglice) na bečkom Universität für Musik und darstellende Kunst.

 

 
   

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube