Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Rođendan umjetnosti

17-01-2023 @ 18:00-23:59

Ulaz slobodan

ROĐENDAN UMJETNOSTI

u svim prostorima Muzičke akademije

Projekt združenog umjetničkog područja Sveučilišta u Zagrebu

 

Pružit ćemo uvid u postupke: stvaranja dramskih predstava, uvježbavanja glazbenih izvedbi, izrade likovnih radova, primjene umjetničkih rješenja u video igrama, znanstvenog rada u umjetnosti, rada u studiju za snimanje ili na koncertu, u muzeju, u galeriji; diseminacije umjetničkih rezultata putem radijskih i televizijskih postaja, izložbi ili predstava…

 

Programske odrednice zagrebačkog obilježavanja međunarodnog ROĐENDANA UMJETNOSTI su načini transfera umjetničke kreativnosti pri kojima sudionici svoje rođendanske darove razmjenjuju s drugim umjetnicima i publikom u slobodnom protoku sadržaja, neopterećeni uobičajenim oblicima predstavljanja – slično načinu koji je priželjkivao tvorac ideje, francuski umjetnik Robert Filliou (1926-1987).

Filliou je 17. siječnja 1963. proglasio milijuntim rođendanom umjetnosti. Na isti datum 2023. godine, umjetnici diljem svijeta po šezdeseti put uzastopno obilježit će uspostavljanje VJEČNE MREŽE – svjetske zajednice umjetnika povezanih kreativnim dijalogom. Umjetničko područje u Zagrebu simbolično nudi po jedan sat programa za svako desetljeće dosadašnjeg održavanja manifestacije u koje će se i ove godine izravno uključiti EBU putem Dramskog programa Hrvatskog radija i video streaminga. Međunarodna dimenzija događanja te pregled programa ranijih godina razvidni su na poveznicama ART’S BIRTHDAY PARTY 2023 te Art’s Birthday – Eternal Network.

U skladu s mogućnostima prihvata većeg broja osoba, vrata Muzičke akademije bit će otvorena 17. siječnja 2023. uz slobodan ulaz svim zainteresiranima za sudjelovanje u događanjima koja će se održavati u cijeloj zgradi na Trgu Republike Hrvatske 12 u razdoblju od 18 do 24 sata.

Klinknuti za pregled programa i rasporeda.*

*Napomena: program je podložan promjenama.

Detalji:

Datum:
17-01-2023
Vrijeme:
18:00-23:59
Cijena:
Ulaz slobodan

Organizator

Muzička akademija

Lokacija

prostori Muzičke akademije
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Phone
01/4810200
View Lokacija Website

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram