Radna skupina za prevenciju i zaštitu od kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije, uznemiravanja i zlostavljanja

Drage studentice i studenti, drage kolegice i kolege,

ovim putem željeli bismo vas obavijestiti da je na Muzičkoj akademiji odlukom njezina dekana prof. art. Igora Lešnika 5. veljače 2021. osnovana Radna skupina za prevenciju i zaštitu od kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije, uznemiravanja i zlostavljanja.

 

U želji za što izravnijim adresiranjem ove kompleksne teme Radna je skupina na svom prvom sastanku, održanom 16. veljače 2021. godine, donijela odluku o početku rada na dvije razine:

 

1) otvaranjem kanala za prijave eventualnih slučajeva seksualnog uznemiravanja i/ili zlostavljanja

Svoju pritužbu ili prijavu članovima Radne skupine možete uputiti na tri načina: osobnim obraćanjem, putem gore navedenih kontakata ili putem anonimnog online obrasca kojem možete pristupiti na sljedećoj adresi: https://forms.gle/johx44QK7fZfL4cm8

Svi članovi i članice Radne skupine obvezani su načelom povjerljivosti koje štiti vaš identitet te jamči vašu sigurnost i diskreciju u odnosu spram informacija koje dijelite s nama. Premda je obrazac načinjen tako da omogućuje potpunu anonimnost prijave, ohrabrujemo vas da prijavu (u posljednjoj rubrici obrasca) nadopunite osobnim podacima, ukoliko ste na to u ovom trenutku spremni.

2) pokretanjem Upitnika o percepciji problema seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na MA

Ovaj anonimni upitnik namijenjen studenticama i studentima proizašao je iz potrebe za dubljim razumijevanjem:

  • trenutnog stanja percepcije problema kršenja načela rodne ravnopravnosti i povezanih oblika diskriminacije, uznemiravanja i zlostavljanja;
  • razine transparentnosti mehanizama i procedura prijavljivanja eventualnih slučajeva;
  • te načelnog povjerenja studenata u tijela Muzičke akademije koja se takvim slučajevima bave.

 

Analiza rezultata ovog upitnika u velikoj će nam mjeri pomoći u razumijevanju ove kompleksne i osjetljive teme, kao i u osmišljavanju konkretnih koraka u budućnosti. U svemu tome glasovi su studenata od neizmjerne su važnosti te vam se stoga unaprijed zahvaljujemo na odvojenom vremenu, kao i na uvidima, iskustvima i mišljenjima koja ćete podijeliti s nama.

Upitniku možete pristupiti na sljedećoj adresi: https://forms.gle/iEba1eLc5kejCWfk7

Članice i članovi Radne skupine istodobno vam stoje na raspolaganju za bilo koji oblik podrške, razgovora ili informacija o ovoj temi.

Zahvaljujemo vam na ukazanom povjerenju i spremnosti da adresiranjem ove teme pridonesete stvaranju budućnosti u kojoj će Akademija (p)ostati ugodnim i sigurnim mjestom slobodnog i ravnopravnog obrazovanja novih generacija mladih glazbenik_ca i znanstvenik_ca.

 

Članovi i članice

Radne skupine za prevenciju i zaštitu od kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije, uznemiravanja i zlostavljanja

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube