Loading Događanja

« All Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Rođendan umjetnosti

17 siječnja @ 18:00-23:00

Ulaz slobodan

ROĐENDAN UMJETNOSTI

u svim prostorima Muzičke akademije

Projekt umjetničkog područja Sveučilišta u Zagrebu:

Muzička akademija, Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Studij dizajna Arhitektonskog fakulteta i Tekstilno-tehnološki fakultet

 

Pružit ćemo uvid u postupke: stvaranje dramskih predstava, igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, uvježbavanje glazbenih izvedbi, izrada likovnih radova, kreiranje odjeće i izrada kostima, znanstveni rad u umjetnosti, stvaralački susreti u studiju za snimanje ili na koncertu, u muzeju, u galeriji; diseminacija umjetničkih rezultata putem radijskih i televizijskih postaja, izložbi ili predstava…

Programske odrednice zagrebačkog obilježavanja međunarodnog ROĐENDANA UMJETNOSTI su načini transfera umjetničke kreativnosti pri kojima sudionici svoje rođendanske darove razmjenjuju s drugim umjetnicima i publikom u slobodnom protoku sadržaja, neopterećeni uobičajenim oblicima predstavljanja – slično načinu koji je priželjkivao tvorac ideje, francuski umjetnik Robert Filliou (1926-1987).

Filliou je 17. siječnja 1963. proglasio milijuntim rođendanom umjetnosti. Na isti datum 2024. godine, umjetnici diljem svijeta po šezdeset i prvi put uzastopno obilježit će uspostavljanje VJEČNE MREŽE – svjetske zajednice umjetnika povezanih kreativnim dijalogom. I ove godine bit će izravno uključenje u Europsku radiodifuzijsku uniju (EBU) putem Dramskoga i glazbenoga programa Hrvatskog radija i videostreaminga.

U skladu s mogućnostima prihvata većeg broja osoba, vrata Muzičke akademije bit će otvorena 17. siječnja 2024. uz slobodan ulaz svim zainteresiranima za sudjelovanje u događanjima koja će se održavati u cijeloj zgradi na Trgu Republike Hrvatske 12 u razdoblju od 18 do 23 sata.

Klinknuti za pregled programa i rasporeda.*

*Napomena: program je podložan promjenama.

Detalji:

Datum:
17 siječnja
Vrijeme:
18:00-23:00
Cijena:
Ulaz slobodan

Organizator

MUZA

Lokacija

prostori Muzičke akademije
Trg Republike Hrvatske 12
Zagreb, 10000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Phone
01/4810200
View Lokacija Website

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram