red.prof.art. Karolina Šantl Zupan

 red.prof. art.  Karolina ŠANTL ZUPAN

 

 

 

 

 

 
email: kzupan@muza.hr
 Web stranica:  karolinasantlzupan.com
 

 

Odsjek  VII odsjek za duhačke instrumente 
Kolegiji  Flauta
Soba 618
Raspored nastave:

 

Ponedeljak  8.00 – 18.00

Utorak 8.00 – 13.00

Konzultacije: Ponedeljak u 15.00
Područja interesa: 
FLAUTA
OBRAZOVANJE

Doktorat znanosti – Univerza Ljubljana

Hochschule fur Music und darstellende Kunst Wien 1993 /College of Music and Fine Arts Vienna

Muzička akademija Ljubljana – specialistički studij 1992 / Music Academy Ljubljana

Muzička akademija Ljubljana 1990 / Music Academy Ljubljana

 
RADNO ISKUSTVO

Muzička akademija Zagreb/Music Academy Zagreb

Slovenska filharmonija 1992-1995 / Slovenian Philharmonic

Muzička akademija Ljubljana/ Music Academy Ljubljana

 

Umjetnička djelatnost 

 

Karolina Šantl Zupan je završila dodiplomski i poslijediplomski studij flaute na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Studij je nastavila na Visokoj školi za glazbu i dramske umjetnosti u Beču, u klasi profesora Wolfganga Schulza. Usavršavala se kod svjetski priznatih flautista i pedagoga Petera Lukasa Grafa, Jamesa Galwaya i Irene Grafenauer.

Tijekom studija osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima glazbenika. Dobitnica je studentske Prešernove nagrade 1990. S kvartetom flauta 4 Syrinx dobitnica je 2014. godine diskografske nagrade Porin za najbolju izvedbu skladbe domaćeg skladatelja.

Karolina Šantl Zupan započela je svoju profesionalnu karijeru 1991. u orkestru Slovenske filharmonije. Dugi niz godina je surađivala kao solo flautist s orkestrom Opere in baleta Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani. Kao solist i komorni glazbenik surađuje s brojnim priznatim glazbenicima. Od 2001. je članica je međunarodnog kvarteta flauta 4 Syrinx s kojim već dugi niz godina oblikuje samostalni koncertni ciklus u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Svoju sveučilišnu karijeru započela 1994. na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Od 2008. godine djeluje i na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Njeni studenti dobitnici su nacionalnih i međunarodnih nagrada na natjecanjima. Redovno predaje stručnim vijećima nastavnika flaute, članica je nacionalnih i međunarodnih žirija te vodi međunarodne seminare za flautiste.

U njenoj su redakciji pri Državnoj založbi Slovenije izašla tri sveska Etida te šest svezaka Skladbi za flautu namijenjenih poučavanju flaute u glazbenim školama. Na znanstvenom području u području glazbene pedagogije bavi se proučavanjem interakcije umjetničkog i pedagoškog obrazovanja budućih nastavnika drvenih duhačkih instrumenata. Svoje radove predstavila je na međunarodnim znanstvenim skupovima.

Uz nastavni rad redovito djeluje u području glazbene umjetnosti kao solist i komorni glazbenik. Njene izvedbe zabilježene su na trajnim radijskim snimkama. Izdala je devet nosača zvuka: dva albuma za flautu i klavir, dva za flautu i harfu (Nocturno, Impresija), tri s kvartetom flauta 4Syrinx (Monochromia, Soba za štiri, Decade), album sa skladbama za flautu i orkestar Slovenske filharmonije (koncerti Iberta, Felda i Reineckea). Posljednji album, posvećen djelima za flautu , harfu i orkestar, predstavljen je javnosti u lipnju 2017. godine.

Karolina Šantl Zupan je Yamaha Flute Artist.

 

 

 

 

ZNANSTVENO – ISTRAŽIVAČKI RAD

Znanstveni radovi:

Tema dispozicije/ These dispositions

Integracija između umjetničkog in pedagoškog visokog obrazovanja budučih nastavnika

 

 
Projekti

Seminari za flauto

Pučišća, Međunarodni seminar, International course

Zagreb, Zimska radionica,  International course

Radlje ob Dravi, Poletna akademija, Summer academy

 
ostalo
 
datum objave

 

20.02.2019.

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube