UDRUGA “ALUMNI MUZIČKE AKADEMIJE”

Pristupnica Alumni MUZA

 

Poštovane kolegice i kolege,

 

Velika mi je čast obavijestiti vas o osnivanju Udruge Alumni Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Sa zadovoljstvom vas pozivam da se pridružite Udruzi i svojim članstvom podržite Muzičku akademiju i potvrdite svoju povezanost s bivšim kolegama s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu najveća je i najstarija visokoškolska glazbena ustanova u Republici Hrvatskoj. Ona je izravni nasljednik glazbene škole Hrvatskog glazbenog zavoda osnovane 1829. godine pod čijim je okriljem 1921. godine započela s djelovanjem kao visokoškolska glazbena institucija. Od 1979. godine, Muzička akademija sastavnica je Sveučilišta u Zagrebu. Brojni priznati umjetnici i pedagozi studirali su i radili na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te su svojim djelovanjem u domovini i svijetu pronijeli i potvrdili njezin ugled i visoku razinu izvrsnosti glazbenog obrazovanja.

Temeljne su vrijednosti vizije Muzičke akademije umjetnička, znanstvena, stručna i pedagoška kvaliteta nastavničkoga kadra, inovativnost i kontinuirani razvoj studijskih programa te širenje stručnih kompetencija naših diplomanata. Osiguranjem kontinuiteta razvoja glazbene umjetnosti Muzička akademija stvara umjetničku i intelektualnu elitu mladih glazbenika i stručnjaka koja će svojim javnim djelovanjem utjecati na razvoj cjelokupne umjetnosti i kulture.

 

Obilježavanje stote obljetnice osnutka Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu  prigoda je i za ponovnu potvrdu važnosti društvene uloge cijele vertikale umjetničkog obrazovanja. Realizacija dugogodišnje želje za osnivanjem Udruge Alumni Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, kao središnjeg mjesta podrške i osnaživanja povezanosti bivših studenata Muzičke akademije, još je jedan korak prema cilju promicanja izvrsnosti našeg sveučilišnog glazbenog obrazovanja. Takva je izvrsnost najbolji poticaj novim generacijama na učenje, stvaranje te istraživanje glazbe u službi osiguranja prepoznatljivosti hrvatskoga kulturnog prostora.

 

S poštovanjem,

red.prof.art. Martina Gojčeta Silić
Predsjednica Udruge i Prodekanica za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju

 

O Udruzi Alumni Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu

 

Glavna svrha i cilj udruge je povezivanje i udruživanje bivših studenata koji su diplomirali na dodiplomskim, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima Muzičke akademije u Zagrebu, a u svrhu izgradnje i jačanja veza i suradnje između bivših studenata međusobno, između bivših i sadašnjih studenata, između bivših studenata i Muzičke akademije, te između ustanova zaposlenja bivših studenata i Muzičke akademije u Zagrebu.

Ostali ciljevi Udruge:

 • Očuvanje tradicije Akademije
 • Promicanje ugleda umjetničkog poziva i zvanja stečenog na Akademiji
 • promicanje ugleda Akademije u Republici Hrvatskoj i u svijetu
 • utjecaj na stvaranje javnog mišljenja i stajališta o razvoju umjetnosti, kulture, umjetničke pedagogije koji proizlaze iz umjetničkih i znanstvenih područja koja su predmet studiranja na Muzičkoj akademiji
 • uspostava i razvijanje suradnje sa sličnim udrugama u Republici Hrvatskoj i u svijetu
 • poticanje i unaprjeđivanje znanstvenih, stručnih i kulturnih aktivnosti članova.

 

Djelatnosti udruge su: 

 • djelovanje u ostvarivanju postavljenih ciljeva uz suradnju s kulturnim, obrazovnim, umjetničkim i znanstvenim institucijama i organizacijama
 • izdavanje umjetničkih, znanstvenih, stručnih i informativnih publikacija
 • organiziranje susreta članova Udruge
 • razmjenjivanje iskustava među članovima Udruge
 • informiranje članstva o djelatnostima Udruge, dostignućima njezinih članova i o zbivanjima u struci
 • organiziranje i izvedba različitih stručnih, umjetničkih i znanstvenih projekata i akcija

Pristupnica Alumni MUZA

STATUT UDRUGE

© 2016 Sveučilište u Zagrebu Muzička akademija

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube